HERNE - Laatste mis in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE - Laatste mis in het Dominicanessenklooster

Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__27_
De laatste bewoners van het Dominicanessenklooster de zusters Ann en Marie-Thérèse - © Deschuyffeleer
 
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__4_
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__5_
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__2_
 
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__11_
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__20_
Dominicanessen_laatste_mis_14_nov_2010__23_
Monseigneur Paul Lanneau, hulpbisschop emeritus van Waals-Brabant ging in de mis voor. De medecelebranten waren pastoor Gillard, aalmoezenier van de gevangenis in Ittre, pastoor Eccles van de internationale gemeenschap van de Dominicanen te Brussel, pastoor Bertem en pastoor Théo Van Snick.
 

Het monumentale gebouw van het Dominikanessenklooster op de grens met Edingen gaat eind december dicht en krijgt vanuit de gemeente een maatschappelijke herbestemming. De reguliere kerkgangers konden er zondagvoormiddag voor het laatst terecht voor het bijwonen van de zondagmis.

“Wij kwamen hier zo graag. Het was hier altijd zo ongedwongen en intens, gemoedelijk en toch diepgaand. Wij ontvingen hier telkens weer de nodige dosis geloof en hoop om de week goed door te komen. Ook heeft het bijwonen van de wekelijkse eucharistieviering ons allemaal een beetje familie van elkaar gemaakt”, opperde een weemoedige Marcel Copriau en samen met hem menig wekelijks bezoeker.
 
Het werd een mooie maar emotioneel geladen viering met voor de gelegenheid vijf priesters. Monseigneur Paul Lanneau, hulpbisschop emeritus van Waals-Brabant ging voor. De medecelebranten waren pastoor Gillard, aalmoezenier van de gevangenis in Ittre, pastoor Eccles van de internationale gemeenschap van de Dominicanen te Brussel, pastoor Bertem en pastoor Théo Van Snick. Samen zorgden zij er beurtelings voor dat het klooster zijn dagelijkse eucharistieviering kreeg.
 
Zuster Ann (Anna-Maria Halwyn) sprak ook in naam van Zuster Marie-Thérèse (Simonne De Cock° een welgemeend dankwoord uit. “Bomen komen elkaar niet tegen maar mensen wel”, besloot de afscheidnemende zuster. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief