Meerjarenbeleidsplan ‘HERNE 2020’ krijgt vorm

C21

Meerjarenbeleidsplan ‘HERNE 2020’ krijgt vorm

Beleidsdag_nov_2010_platteland_bever__13_
Alle verkozen gemeenteraadsleden zowel van de meerderheid als van de oppositie en de OCMW-raad die samen met het bureau Change Designers mee werkten aan het meerjarenbeleidsplan - © Deschuyffeleer
 
Beleidsdag_nov_2010_platteland_bever__7_
 
Beleidsdag_nov_2010_platteland_bever__14_
OCMW - © Deschuyffeleer
 
Beleidsdag_nov_2010_platteland_bever__15_
Open VLD - oppositie - © Deschuyffeleer
 
Beleidsdag_nov_2010_platteland_bever__16_
Burgemeester Kris Poelaert en zijn CD&V - meerderheid - © Deschuyffeleer
 

Taverne ’t Platteland in Bever was de plaats van afspraak voor de eerste beleidsdag voor de gemeentelijke bestuurders. De doelstelling was het gezamenlijk uitwerken van het meerjarenbeleidsplan in het kader van de toekomstvisie rond ‘Herne 2020’. De leiding en de coaching waren in handen van Hannes Couvreur en Martine Vanremoortele van het bureau Change Designers. 

“Het is de eerste keer dat het bestuur samen met alle verkozen gemeenteraadsleden zowel van meerderheid als van de oppositie en de OCMW-raad aan het meerjarenbeleid van de gemeente meewerken. Om goed te besturen moet er duidelijkheid bestaan nopens de lange termijndoelstellingen. Men moet exact weten in welke richting het beleid dient te worden gestuwd. Ook dient er duidelijkheid te bestaan nopens de te bewandelen wegen die leiden naar de realisatie van die doelstellingen”, aldus burgemeester Kris Poelaert.
 
Ook oppositieleider Nestor Cochez was uitermate opgetogen over het initiatief : “Wij waarderen ten zeerste dat wij als oppositie mede werden uitgenodigd om deel te nemen aan de beleidsdag. Zo krijgen wij meer het gevoel dat wij er niet alleen zijn om de meerderheid te controleren maar ook om mee te besturen.”   
 
Informatie en communicatie, interne organisatie en dienstverlening, ruimtelijke ordening, verkeer en mobiliteit, natuur met milieu en landbouw, vrije tijd met sport, cultuur en jeugd waren stuk voor stuk de pijlers waarop de beleidspunten zich sponnen.
 
Voor coach Hannes Couvreur was het alleszins opmerkelijk dat Herne een duidelijke visie heeft over wat prioritair dient gesteld en tevens duurzaamheid en haalbaarheid hoog in het vaandel draagt. Nog opvallend is, steeds volgens de coach, de bezorgdheid nopens de leefomstandigheden en de leefkwaliteit voor de grijze generatie.
 
Het gemeentebestuur wacht nu het eindverslag vanwege het bureau Change Disigners af. Conform naar inhoud zal op basis van dit verslag een engagement opgesteld worden dat vervolgens aan alle actoren ter ondertekening zal worden voorgelegd.
 
  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief