HERNE – Gemeente gans het jaar in feeststemming

C21

HERNE – Gemeente gans het jaar in feeststemming

Logo_800_jaar_herne
Logo viering 800 jaar Herne
 
800_jaar_viering_herne_startschot_dec_2010_-_deschuyffeleer__20_
Startschot viering 800 jaar Herne - Voorstelling jaarprogramma - Foto's © Deschuyffeleer
 
800_jaar_viering_herne_startschot_dec_2010_-_deschuyffeleer__22_b
De stuwende krachten achter de organisatie "800 jaar Herne" © Deschuyffeleer
 

Herne trekt 40.000 euro extra uit voor viering 800-jarig bestaan.
Toekomend jaar baadt Herne het ganse jaar door in feeststemming naar aanleiding van zijn 800-jarig bestaan. Het belooft een wervelende happening te worden met tal van topactiviteiten. Het was immers in 1211 dat de Heer van Edingen vrijheidsrechten verleende aan Herne onder de vorm van een Keur. Toekomend jaar moet sowieso dan ook een uitzonderlijk feestjaar in Herne worden niet alleen voor de bewoners maar ook voor de vele bezoekers.   

Herne krachtiger dan veel andere.
“Wij willen er een onvergetelijk jaar van maken en de viering verankeren in de verdere geschiedenis van ons dorp. Alle inwoners zijn steevast uitgenodigd op de vele festiviteiten”, steekt burgemeester Kris Poelaert van wal. Hij ziet de viering opgedeeld in vier topmomenten, vier kwadranten, vier jaargetijden en tal van nevenactiviteiten. “Het verleden heeft ons geleerd dat Herne steeds een kleinschalige, groene maar warme gemeente is geweest. Dat sterke sociale weefsel, die verbondenheid maakt ons krachtiger dan vele andere gelijkaardige gemeenten. Wij gaan feest vieren, we gaan mensen ontmoeten en onderstrepen hoe aangenaam het hier leven is”.
 
Voor ieder wat wils
De verankering van de viering loopt trouwens door een aantal realisaties die naar de toekomst zullen kunnen meegedragen worden. Zo zijn er de samenstelling van een kroniek met 800 jaar geschiedenis, de uitgifte van een toeristische brochure, de uitgifte van een postzegel, het uitstippelen van een Maurits Van Liedekerke-wandeling en de verkoop van een Karthuisstuiver. Ook komen er infopanelen aan de bezienswaardigheden en her en der zit- en picknickbanken om de verbondenheid tussen de inwoners te beklemtonen.   
 
De coaches
De ganse feestorganisatie wordt gedragen door werkgroepen, die ieder onder de leiding staan van een coach. De coaches zijn de schepenen Lieven Vandenneucker en Marie-Louise Devriese, de cultuurbeleidsverantwoordelijke Sarah Copriau, voorzitter Marc Danneels en ondervoorzitter Herman Vandormael van de cultuurraad, sportfunctionaris Franciska Dekens, jeugdconsulente Annelies Desmet en de voorzitter van de seniorenraad Paul Peeters. Burgemeester Kris Poelaert staat in voor de algemene leiding en coördinatie.
 
Met de steun van de zelfstandigen en de lokale bedrijven werd de waaier aan feestelijkheden en evenementen samengebracht in een aardige en overzichtelijke evenementenkalender. Ook worden de logo’s van 800-jaar Herne weergegeven op de verschillende feestpublicaties en komen er in iedere deelgemeente spandoeken met de aankondiging van de topevenementen. De inwoners kunnen ook een vlaggewimpel aankopen en uithangen om de fierheid over hun dorp in de kijker te stellen.
 
De feestelijkheden gaan van start op zondag 2 januari van 11 tot 13u met een nieuwjaarsreceptie in open lucht voor alle inwoners op het gemeenteplein.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2010
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief