HERNE - Nestor Cochez 40 jaar gemeenteraadslid

C21

HERNE - Nestor Cochez 40 jaar gemeenteraadslid

Dsc02156
Walter Zelderloo (Dilbeek), Nestor Cochez (Herne) en gouverneur Lodewijk De Witte. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Nestor_cochez2
Nestor Cochez in gesprek met Phara de Aguirre. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc02142
Nestor Cochez is langer in de politiek dan schepen Lieven Vandenneucker oud is. - Foto's © Deschuyffeleer
 

Ook Herne mocht met het haast 71-jarig gemeenteraadslid Nestor Cochez in het provinciehuis in Leuven een jubilaris afvaardigen op de huldiging van de 21 gemeentelijke mandatarissen uit Vlaams-Brabant die er minstens 40 jaar gemeentelijk politiek mandaat opzitten hebben. Naast gouwgenoten Willy Schollaert uit Galmaarden en Michel Debleser uit Bever mocht hij zo samen met de Beerselse burgemeester Hugo Caesar en politiek zwaargewicht Louis Tobback mee de galerij vervolledigen.

Nestor Cochez werd in 1970 een eerste keer verkozen als gemeenteraadslid op de toenmalige liberale PVV-lijst. Sindsdien werd hij telkenmale bij iedere nieuwe gemeentelijke verkiezingen herverkozen uit de liberale familie. Sinds ettelijke jaren is hij fractieleider van de oppositie, al dan niet in kartel met andere politieke partijen. Als jong gemeenteraadslid zette hij zich indertijd ten volle in voor de bouw van het gemeentelijk zwembad. Ook de verbroederingsfeesten met de oudstrijders van het Engelse Borehamwood lagen hem toen nauw aan het hart.
 
De gevierde ‘oude vossen’ uit de Vlaams-Brabantse gemeentelijke politiek werden voor éénmaal aan de valse of de echte tand gevoeld door Phara de Aguirre. “Toch wel een eigenaardige ervaring, alhoewel zij ons niet echt het vuur aan de schenen legde zoals in haar TV-interviews”, aldus Nestor Cochez. “Wel wilde zij uitdrukkelijk van ieder van ons weten of wij bij de volgende verkiezingen ons opnieuw kandidaat gaan stellen”.
 
Nestor Cochez werd op de plechtigheid geruggesteund door een schare familieleden en politieke vrienden en een delegatie van de Hernse bewindsploeg met ondermeer burgemeester Kris Poelaert, schepen Jean-Marie Diericx en secretaris Ann Naert. Het was overigens schepen Lieven Vandenneucker die de feestbloemen aan de jubilaris uit de Breemstraat mocht overhandigen. Naast bloemen mochten de gevierden ook een mooie wijnkaraf met vier glazen als geschenk in ontvangst nemen.
 
Nestor Cochez heeft nog niet uitgemaakt of hij zich bij de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw kandidaat zal stellen. “In eerste instantie kijk ik er naar uit dat de jonge generatie bereid is de fakkel over te nemen. Wat mij betreft heb ik de knoop nog niet doorgehakt. Wij zien wel”, geeft hij ietwat geheimzinnig aan.         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief