HERNE - Adolphe Bombaert overleden

C21

HERNE - Adolphe Bombaert overleden

Adophe_bombaert_1921_-_2011
Adolphe Bombaert 1921-2011

Op vrijdag 14 januari op nagenoeg 90-jarige leeftijd is Adolphe Bombaert na een maandenlang verblijf in het OLV-ziekenhuis in Halle komen te overlijden. Adolphe was een welgekend dorpsfiguur in Herfelingen.  

Van 1958 tot 2005 was Adolphe Bombaert er een leidinggevende figuur in de schoot van de kerkfabriek. Na 47 jaar actieve inzet werd hij in die functie opgevolgd door zijn zoon Marc Bombaert, tevens eerste schepen in Herne. Zo is de familie Bombaert met Leon, Emile, Adolf en Marc al meer dan 90 jaar actief in de schoot van een kerkfabriek.
In 1995 droeg  Adolphe zijn taak als voorzitter van de kerkfabriek over op Frans Langhendries. Hij werd toen door de wet op de kerkfabrieken verplicht af te treden.  De nieuwe wet stipuleerde immers dat de maximum leeftijd van de leden van de kerkfabriek de 75 jaar niet mocht overschrijden. In zijn 47-jarige loopbaan als lid van de kerkfabriek werkte hij samen met vier priesters:  Edward Lombaerts, Bavo Matthijs, Amaat Wastiels en de huidige pastoor Kris Meskens. Met fierheid droeg Adolphe ook het Sint-Romboutskruis, een ereteken dat hij mocht ontvangen voor 40 jaar actieve inzet.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Adolphe actief in het verzet.
In 2009 werd hij ook door de koninklijke fanfare De Ware Broeders nog heel speciaal gehuldigd en bedacht met een gouden ereplak voor zijn 50-jarig erelidmaatschap.

De begrafenis vindt plaats op zaterdag 22 januari om 10 u in de St-Niklaaskerk van Herfelingen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief