In 2010 was HERNE goed voor 450 bloedzakjes

C21

In 2010 was HERNE goed voor 450 bloedzakjes

Dsc00240
Ook vandaag was Roger Stroobant van de partij en dit reeds voor de 157ste keer. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00239
Ook voor burgemeester Kris Poelaert geldt "Bloed geven doet leven" - © Deschuyffeleer
 
Dsc00238
Dankzij collega Nathalie Mot werd Peggy Pitt ook bloedgever - © Deschuyffeleer
 

Meer dan 120 donoren maakten hun opwachting voor de eerste bloedinzameling van het jaar. Onder hen ook 10 nieuwkomers. De Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis afdeling Herne met aan het roer voorzitter Etienne Van Schandevijl  was met deze opkomst dan ook meer dan in zijn sas. “ Vorig jaar was onze afdeling goed voor in totaal een 450 bloedzakjes”, geeft de voorzitter graag aan.  

Op het palmares van de afdeling prijkt bovenaan bloedgever en bestuurslid Roger Stroobant .  Ook vandaag was Roger van de partij en dit reeds voor de 157ste  keer. “Tegen het eind van dit jaar zal ik vermoedelijk aan het ronde getal van 160 bloedgiften komen “ zegt Roger. “Rekening houdend met een jaar legerdienst, een paar noodgedwongen forfaits wegens ziekte en het feit dat jaren geleden de bloedafname niet systematisch om de drie maand gebeurde kom ik toch al tot een loopbaan als bloedgever van meer dan  43 jaar”.  Weinigen zullen hem hierin evenaren laat staan overtreffen.
Voor de 40-jarige kleuterbegeleidster Peggy Pitt was het de eerste keer dat zij kwam bloedgeven. “Al zeker 5 jaar loop ik met de idee rond om bloedgever te worden, maar telkens bleef het bij goede voornemens. Dankzij mijn collega Nathalie Mot is het er nu eindelijk toch van gekomen”, zegt Peggy.
De volgende bloedafname gaat door op donderdag 28 april zoals steeds in de refter van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat.  Nieuwe donoren vanaf 18 jaar zijn steeds van harte welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief