HERNE - Klein en groot nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Klein en groot nieuws uit de gemeenteraad

Klein_en_groot_nieuws_uit_herne
 

Opdracht voor onderhoud buurt- en voetwegen
De gemeenteraad zette het licht op groen voor het uitschrijven van een opdracht voor het onderhoud van de buurt- en de voetwegen. De lopende opdracht verstrijkt eind dit jaar.
De opdracht voorziet ook de mogelijkheid tot het toewijzen van nieuwe gelijkaardige werken overeenkomstig het bestek gedurende een periode van drie jaar. De raming van de opdracht bedraagt op jaarbasis 500 000 euro.

Rooilijnplan Pausleenstraat vastgelegd
Aangezien er geen bezwaren werden ingediend tegen het eerdere ontwerp keurde de gemeenteraad thans de definitieve vaststelling van het rooilijnplan en de plans en tabellen der innemingen voor een gedeelte van de Pausleenstraat goed. Dit was nodig om langsheen dit gedeelte van de Pausleenstraat, een gemeenschappelijke weg tussen Galmaarden en Herne, broodnodige riolerings- en wegeniswerken te kunnen uitvoeren.

Reglement sociaal wonen
Ook Herne heeft nu een gemeentelijk reglement voor sociaal wonen. Tegen 2020 dient de gemeente vanuit de Vlaamse Overheid immers te beschikken over een bindend sociaal objectief van 62 sociale huurwoningen, 20 sociale koopwoningen en 1 sociale kavel.
Door dit reglement dient het gemeentebestuur voortaan bij het afleveren van stedenbouwkundige- of verkavelingsvergunningen van enige omvang 20% woningen of kavels te voorzien als de eigendom toebehoort aan Vlaamse besturen of semi publieke rechtspersonen. Indien de gronden eigendom zijn van natuurlijke of overige rechtspersonen wordt het percentage verlaagd tot 10%.
Ook inzake de verhoudingen tussen de te verwezenlijken sociale woningen zijn percentages voorzien. Zo voorziet het reglement een vaste verhouding van minimum 80% sociale huurwoningen en maximum 20% sociale koopwoningen bij een stedenbouwkundige vergunning. Bij een verkavelingsvergunning bedragen deze percentages minimum 80% sociale huurwoningen, maximum 15% sociale koopwoningen en maximum 5 % sociale koopkavels.

Bijkomende kosten voor brandweervoorpost
Naast Bever dient ook Herne overeenkomstig de eerder afgesproken verdeelsleutel voor de kosten een bijkomend bedrag van 11 907 euro op te hoesten voor de verdieping van de riolering en de ontdubbeling van het rioolwater ter hoogte van de brandweervoorpost in de Hernestraat in Tollembeek.
De kosten voor de heraanleg van het wegdek komen wel uitsluitend ten laste van de gemeente Galmaarden. De drie gemeenten, alle aangesloten bij Riobra, kunnen voor de werken overigens wel een beroep doen op het investeringsfonds van Riobra.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief