HERFELINGEN - De Regenboog in een nieuw kleedje

C21

HERFELINGEN - De Regenboog in een nieuw kleedje

Gbs_regenboog_krijgt_facelift__5_
GBS De Regenboog kreeg facelift - Foto's © Deschuyffeleer
 
Gbs_regenboog_krijgt_facelift__9_
 
Gbs_regenboog_krijgt_facelift__4_
© Deschuyffeleer
 
Gbs_regenboog_krijgt_facelift__2_
© Deschuyffeleer
 

De stalen ramen en de houten toegangsdeuren van de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen werden eindelijk vervangen. Daarvoor trok het gemeentebestuur een budget van nagenoeg 90.000 euro uit. Ook werd het schoolcomplex vooraan recent voorzien van een nieuwe en bijkomende afsluiting en poorten zodat de bruikbare speelruimte fors werd uitgebreid.

Zowel de kinderen als het onderwijzend personeel zien de aanpassingswerken als een geschenk van de hemel. Directrice Reni Thienpondt is dan ook één en al lof over de verbeteringswerken die De Regenboog tijdens de kerstvakantie te beurt vielen. Tot dan had de school nog maar voor minder dan de helft dubbele beglazing. In een tweede fase werd nu de rest van het gebouw onder handen genomen. “Met de strenge winterdagen hebben wij allemaal aan de lijve ervaren dat het hier in vergelijking met vorig jaar veel aangenamer vertoeven is. Ook is verluchten niet langer een probleem”, zegt een opgetogen directrice.
De gemeente opteerde voor energiezuinige thermische onderbroken aluminiumprofielen met geluidsreducerende en hoogrendementsbeglazing.
Een euvel die de GBS ook al jaren aankaartte was de geringe oppervlakte van de beschikbare speelplaats die daarenboven moest gedeeld worden door zowel de peuters en kleuters als door de  jonge snaken van de derde graadsklas. Het plaatsen van een degelijke afsluiting en twee poorten laat nu toe tijdens de schooluren de kiss and ridezone af te sluiten en zodoende een bijkomende speelruimte te creëren. Een oplossing die overigens tegemoet komt aan alle partijen. De kiss and ridezone wordt behouden en de kinderen krijgen meer speelruimte.
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief