HERNE - 'Kokejane Leeft' klaar voor de 21ste editie

C21

HERNE - 'Kokejane Leeft' klaar voor de 21ste editie

Kokejane_leeft_gaat_van_start_21ste_editie_-_deschuyffeleer__10_
Marie-Louise Devriese en haar team vrijwillige helpers Kokejane Leeft - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kokejane_leeft_gaat_van_start_21ste_editie_-_deschuyffeleer__11_
Een ruime delegatie van het huidig bestuur - Deblander jean-Pierre, Wielant Davy, Tresignie Luc, Janssen Dirk, Marie-Louise Devriese en Mot Luc © Deschuyffeleer
 
Kokejane_leeft_gaat_van_start_21ste_editie_-_deschuyffeleer__8_
Voorzitter Kokejane Leeft Marie-Louise Devriese - © Deschuyffeleer
 
Kokejane_leeft_gaat_van_start_21ste_editie_-_deschuyffeleer__3_
© Deschuyffeleer
 
Kokejane_leeft_gaat_van_start_21ste_editie_-_deschuyffeleer__13_
Foto © Deschuyffeleer
 
Kokejoen_songtekst
Songtekst Kokejoen Eddy Peremans
 

Om het voorbije porseleinen jubileum finaal in te blikken en het startschot te geven voor de 21ste editie van Kokejane Leeft werden alle medewerkers van deze jaarlijkse feesten getrakteerd op een heildronk.

Met de tonen van ‘Kokejoen’ van dorpsgenoot en songschrijver Eddy Peremans in de achtergrond was de toespraak van voorzitter Marie-Louise Devriese een en al ode, lof en dank  aan al wie zich de laatste 20 jaar inzette om Kokejane Leeft springlevendig te maken en vooral te houden. “Zonder de hulp van een grote schare vrijwilligers zou Kokejane Leeft al lang gestorven zijn”, aldus de voorzitter.
Uit het overzicht van de talrijke en totaal uiteenlopende activiteiten die zich in die 20 jaar ontplooiden in, op en rond het centraal gelegen kaatsplein blijken vooral de tochten met paard en koets, de stratenkoers op rollen, de Spaanse avond, de talrijke ‘spel zonder grenzen’ en de aperitiefconcerten de betere herinneringen na te laten.
“In het aanbod kwam de sportieveling steeds goed aan zijn trekken. In de huidige formule zijn het dan vooral de petanque- en beach-volleytornooien samen met de mountainbiketochten die Kokejane tot ver buiten de gemeentelijke grenzen bekendheid, naam en faam  bezorgen”, gaf Marie-Louise Devriese nog mee.
Alvorens het glas te heffen op een succesrijke 21ste editie van Kokejane Leeft legde voorzitter Devriese toch even ook de klemtoon op de noodzaak van een dynamisch bestuur. “Onze ploeg staat steeds open voor nieuwe ideeën, nieuwe concepten en vooral nieuwe leden, zelfs een nieuwe voorzitter is welkom”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief