HERFELINGEN -Waanzinnig Weekend schenkt 3500 euro aan goede doel

C21

HERFELINGEN -Waanzinnig Weekend schenkt 3500 euro aan goede doel

Waanzinnig_weekend_schenkt_opbrengst_aan_goed_doel__2_
De besturen van Waanzinnig Weekend en van Parochiale Werken - foto's © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_schenkt_opbrengst_aan_goed_doel__5_
Ward Nechelput en zijn team - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_schenkt_opbrengst_aan_goed_doel__8_
Roger Vander Eeckt en zijn Team © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weeken_affiche_fuif_edele_brabant
Repro Deschuyffeleer
 

Ieder jaar opnieuw schenkt het organisatiecomité van het Waanzinnig Weekend in Herfelingen een groot deel van de opbrengsten van de zomerfeesten aan het goed doel. Zo worden de Parochiale Werken al meer dan 32 jaar telkenmale bedacht met een welgekomen gift.  De Waanzinnig Weekend-feesten van vorig jaar brachten zo voor de Parochiale Werken 3500 euro op.  De symbolische overdracht van de cheque in ‘café de Zoeten Inval’ ging gepaard met een ontvangst van beide besturen.  

Het Waanzinnig Weekend is de opvolger van de Dorpsfeesten die in 1998 voor het laatst werden georganiseerd. Deze feesten werden eind ‘70 opgestart onder de vleugels van de toenmalige pastoor Bavo Matthijs. Hiervoor had hij meerdere redenen. Behalve het sociale aspect, was er ook de vooropgestelde heropening van de kerk. Maar koken kost geld. Met het Dorpscomité en de Parochiale Werken schiep Bavo leven in de brouwerij. Onder de impuls van Roger Vander Eeckt werden de gebouwen van de voormalige en leegstaande meisjesschool prompt omgetoverd tot een volwaardig parochiaal centrum.
Na de Dorpsfeesten in 1998 hield de bestuursploeg, die al bijna twintig jaar de organisatie ervan op zich nam, het voor bekeken. Een paar jonge twintigers zagen dit met lede ogen aan en beslisten zelf het heft in handen te nemen. Met Ward Nechelput, Claudy Cuvelier en Guido Viaene en nog een paar anderen begon dan ook het nieuw Waanzinnig Weekend-verhaal. 
Het was dan ook alle hens aan dek om reeds in de zomer van 1999 het eerste Waanzinnig Weekend te laten plaatsvinden. De bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden, de geluidsoverlast en nog tal van andere organisatorische moeilijkheden vereisten mettertijd evenwel de verhuis van gans de organisatie van het dorpsplein naar de feestweide in de Mollestraat.
Ook aan de bestuursploeg werd door de jaren heen gesleuteld. Tot op vandaag zitten Guido Viaene, Claudy Cuvelier en Ward Nechelput als oud-gedienden van de Dorpsfeesten nog steeds vast in het zadel. Dit trio werd intussen aangedikt tot het 14-koppig bestuur van vandaag.
Wat de editie 2011 brengt wordt pas in mei kenbaar gemaakt. Een tipje van de sluier onthult wel dat het gaat in de richting van meer Vlaamse muziek met grotere namen. Ook de jogging zou een nieuw kleedje aangepast krijgen.
Op zaterdag 5 maart is de winterslaap van het Waanzinnig Weekend goed en wel voorbij. Met de Lunatic Night is het dan fuiven geblazen met DB Haifax in de Edele Brabant in Strijland-Gooik. Inkom 5 euro (ivvk 3 euro).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief