HERNE - 506 Bikers voor 13de Valentijntocht

C21

HERNE - 506 Bikers voor 13de Valentijntocht

13de_valentijnstocht_mtb___herne__2_
Alle hens aan dek in de HERNEKOUTER voor de 13de Valentijnstocht MTB - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_mtb_draisineke_herne_feb_2011_-_deschuyffeleer
On the road .... Foto-collage Deschuyffeleer
 
13de_valentijnstocht_mtb___herne__17_
Rust en bevoorrading in het hof Van (Louis) Eeckhout in Kester-Holland © Deschuyffeleer
 
13de_valentijnstocht_mtb___herne__18_
De Mijnsprinters van Galmaarden waren aanwezig met 19 bikers ... © Deschuyffeleer
 
13de_valentijnstocht_mtb___herne__22_
..."zo veel coureurs heb ik hier nog nooit gezien" zei boer Louis - © Deschuyffeleer
 
13de_valentijnstocht_mtb___herne__23_
Ook de dames schuwden geen modderspatje! - Uiterst rechts Wim Blaton - © Deschuyffeleer
 
13de_valentijnstocht_mtb___herne__1_
Ook de burgemeester is een ervaring rijker .... © Deschuyffeleer
 

Met de 13de Valentijn Mountainbiketocht liet fietsclub Draisineke andermaal de recreatieve en sportieve fietser aan zijn of haar trekken komen. Een zachte temperatuur,  geen spatje regen en een mix van paadjes en dreven, wegels en single tracks waren voor het  Groene Kwadrant en zijn omgeving voldoende om zich van zijn meest aantrekkelijke kant te laten  zien. De organisatie kon dan ook in het feestjaar ‘800 jaar Herne’ uitpakken met een supergroot aantal  deelnemers waaronder een vijftiental dames. Valentijn bedacht hen dan ook met een extra portie fruit.

De bikers kregen twee totaal vernieuwde parcours van 30 en 45km voorgeschoteld waarbij ditmaal ook de buurgemeenten Pepingen, Galmaarden en Gooik werden aangedaan.
Halverwege het parcours op het hof Van (Louis) Eeckhout in Kester Holland werden de deelnemers getrakteerd op een paar minuten rust en fel gesmaakte bevoorrading.
Olivier Van Cutsem uit Zele had er wel een uur autorijden voor over om in Herne te komen biken. “Het Pajottenland is een paradijs voor mountainbikers”, vertelt hij. “Je kunt aan het tracé van deze route zien dat er veel werk werd aan besteed want het is nu niet bepaald recht toe recht aan.  Zo werden de snelle paden afgewisseld met meer technische stukken. Zelfs een lange steile afdaling in een weideperceel ontbrak niet. Ik heb mij helemaal kunnen uitleven” aldus de enthousiasteling. “Ik kom zeker volgend jaar terug”, zegt hij .
Wie dit jaar voor de eerste keer intekende en ook  volgend jaar allicht zal terugkomen is burgemeester Kris Poelaert. “Ik heb aan de lijve ervaren  dat een paar uurtjes voorbereiding niet voldoende zijn om vlug vlug vlug een MTB-tocht zonder probleem uit te rijden. Beloven ga ik niet, maar toch ga ik er alles proberen aan te doen om met de Valentijntocht van volgend jaar een betere prestatie neer te poten”.  
De Cyclo bol d’air-boys uit Edingen waren met 24 en meteen ook de club met de meeste deelnemers. De tweede plaats ging naar MTB Aspelare en nummer drie waren de Mijnsprinters uit het naburige Galmaarden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief