HERNE - Internationaal tintje voor jeugdstage One Wall kaatsen

C21

HERNE - Internationaal tintje voor jeugdstage One Wall kaatsen

Foto_geert_vandevelde__one_wall
Bondscoach Geert Vandervelden met zijn One-Wall-ers - Op de voorgrond Stephanie Vega en Edgar Diaz uit de Verenigde Staten - Foto © Vandervelden
 

One Wall kaatsen zit alsmaar meer in de lift. Zoveel is duidelijk na het tweedaags trainingskamp voor jeugdspelers in de sporthal De Hernekouter. Nagenoeg 45 jongeren, zowel meisjes als jongens, van min 13 jaar en min 16 jaar beantwoordden er de uitnodiging van de Nationale Kaatsfederatie. Onder de deelnemers ook een 20-tal Nederlanders zodat de stage er meteen ook een internationaal tintje bij kreeg.

“Met de druk bijgewoonde stage wilden wij onze jongeren in eerste instantie in contact laten komen met buitenlandse spelers om zo hun spelniveau op te krikken. Bovendien was het een ideale gelegenheid om de eigen kaatsers aan de slag te zien met het oog op hun eventuele selectie voor de Belgische jeugdploegen”, aldus initiatiefnemer en bondscoach Geert Vandervelden.
 
Naast kleine trainingssessies vooral voor het voetenwerk werden ook wedstrijden gespeeld zowel enkel als dubbel als gemengd.
 
Het trainingskamp werd ook bijgewoond door Stephanie Vega en Edgar Diaz, twee wereldtoppers uit de Verenigde Staten. Ook zij lieten zich niet onbetuigd bij het gebeuren. Zo gaven zij de jonge spelers een resem interessante technische en tactische tips mee. Tussendoor namen zij hier en daar ook deel aan een wedstrijd en verstrekten zij aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over de reglementering. De stagiairs keken dan ook met grote ogen op naar hun wereldvedetten.
 
“Meer en meer kaatsliefhebbers geraken overtuigd dat One Wall kaatsen een mooie toekomst tegemoet gaat. Ook kan het door zijn eenvoud en simpelheid uitgroeien tot een populaire kaatsdiscipline. Zo volstaan op school reeds een muur en een rubberen balletje om een lutte op te starten”, geeft de bondscoach nog graag mee.
 
Door de geografische ligging in het centrum van het kaatsmilieu en door de prachtige infrastructuur en accommodaties  ziet de bondscoach overigens de sporthal De Hernekouter op termijn overigens uitgroeien tot het mekka van het One Wall kaatsen in België.
 
Verdere info bij bondscoach Geert Vandervelden op 0477/56 13 94 of vandervelden.geert@gmail.com 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief