HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad

Klein_en_groot_nieuws_uit_herne
 

Bijkomende onderzoeken voor restauratie kerk
In het kader van de restauratie van de St-Petrus en Pauluskerk schrijft de gemeente een opdracht uit voor het vooronderzoek van de glasramen en een andere voor de voorstudie naar opstijgend vocht. De kosten worden geraamd op 8 947 euro en 10 439 euro. Dat besliste de gemeenteraad.
Zo dienen de glas-in-lood ramen onderzocht voor hun behandeling en restauratie. Voor het vocht moeten de muurmassieven dan weer behandeld met geschikte apparatuur en beproevingsmethoden om de aard en de omvang van de vochtinfiltraties en de schade in kaart te brengen. Het onderzoek omvat eveneens het formuleren van een voorstel met de noodzakelijke ingrepen. Overigens is het de Groep Infrabo die belast is met de studieopdracht voor de restauratie van de kerk.

De restauratiewerken aan de kerk starten allicht op maandag 14 maart en zullen één jaar in beslag nemen. Tijdens de werken zal de kerk steeds toegankelijk blijven. De parkeerplaatsen voor de kerk zullen wel niet beschikbaar zijn. Burgemeester zei bijzonder verheugd te zijn dat de werken eindelijk een aanvang nemen. Ook zullen de werken in één werf uitgevoerd worden zodat optimaal kan gebruik gemaakt worden van de verschillende subsidies.

Grondplan uitbreiding kerkhof Herfelingen goedgekeurd
De gemeenteraad heeft zijn akkoord verleend met ondermeer het grondplan, de modeldwarsprofielen en het beplantingsplan van de begraafplaats in Herfelingen. Dit was nodig om een stedenbouwkundige vergunning te bekomen en meer bepaald de conformiteit met het BPA, de watertoets en de toegankelijkheidscriteria.
 
Rijbaankussens
In de Markstraat in St-Pieters-Kapelle tussen de woningen met huisnummers 33 en 36 en in de Geraardsbergsestraat tussen de woningen met huisnummers 36 en 38 komt er bij wijze van proef een rijbaankussen. Volgens burgemeester Kris Poelaert zijn rijbaankussens niet hinderlijk zijn voor landbouwvoertuigen en autobussen. Gelet op de kostprijs van nagenoeg 1500 euro per stuk worden er voorlopig slechts twee kussens ingebouwd. Bij een positieve evaluatie naar mogelijke ongemakken zoals gladheid, trillengen en geluidsoverlast voor de omwonenden wordt het aantal mogelijk opgedreven.
 
Ereburgerschap
De gemeente Herne heeft nu ook een reglement voor het toekennen van de titel ‘ereburger’ aan personen uit de gemeente die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Door het verlenen van de titel wil het gemeentebestuur zijn erkentelijkheid uitdrukken ten aanzien van de verdiensten van een bepaalde burger. De gemeenteraad had geen moeite om met het reglement in te stemmen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief