Shinshutsu HERNE boert goed

C21

Shinshutsu HERNE boert goed

Oefening_vrijdag_in_de_hernekouter_feb_2011__15_
Shinshutsu Herne - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00765
Shinshutsu Herne - Voorzitter/trainer Walter Maes - © Deschuyffeleer
 
Oefening_vrijdag_in_de_hernekouter_feb_2011__4_
Isabel Mannaert voelt zich dankzij Shinshutsu stukken veiliger - © Deschuyffeleer
 
Oefening_vrijdag_in_de_hernekouter_feb_2011__18_
Jong geleerd .... oud gedaan © Deschuyffeleer
 
Oefening_vrijdag_in_de_hernekouter_feb_2011__16_
Walter Maes en André Paternot demonstreren de Kotei-Mawashi - © Deschuyffeleer
 

Iedere vrijdagavond en zondagmorgen kunnen belangstellenden een schare beoefenaars van Ju-Jutsu in het sportcomplex Hernekouter aan het werk zien. Deze jongste telg onder de Hernse sportverenigingen is nog geen twee jaar oud en gaat door de wereld onder de naam Shinshutsu Herne. Walter Maes is zowel voorzitter als trainer.

Ju-Jutsu betekent ‘zachte kunst’ en is een oude Japanse krijgskunst die aan de basis ligt van tal van gekende krijgskunsten. “Het Ju-Jutsu is niet alleen uitermate geschikt als vorm van hedendaagse zelfverdediging, het is ook veel meer dan dat. Het moderne Ju-Jutsu kent ook meerdere competitievormen”, aldus Walter Maes. Beoefenaars van Ju-Jutsu wordt Ju-Jutsuka’s genoemd en trainen zowel lichaam als geest. De technieken uit het Ju-jutsu worden in hoofdgroepen onderverdeeld. Zo zijn er werptechnieken, slag-, stoot- en traptechnieken, klemmen en wurgingen.
“Iedere aanval dient een aanval onmiddellijk te worden beantwoord en op een actie volgt een evenredige reactie. Zo ontplooit deze discipline je tot een gezonde, assertieve persoon met een goede dosis zelfvertrouwen. Ju-Jutsu is geschikt voor iedereen en er kan reeds getraind worden vanaf 6 jaar”, vertelt hulptrainer André Paternot.   
Ook voor Ju-Jutsu wordt gebruik gemaakt van de tatami-mat. Naar analogie met judo is het graduatiesysteem in Ju-Jutsu ook visueel herkenbaar aan de gordelkleur. Een beginner heeft een witte gordel, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart volgen .
Wat in Herne heel kleinschalig begon, is inmiddels reeds uitgegroeid tot een club met een 20-tal leden. Zij trainen twee keer per week en nemen volop deel aan de activiteiten ingericht door de federatie Euro-Budo. Voorzitter en trainer Walter Maes is afkomstig uit Halle en woont in Lettelingen. Voor hem is Ju-Jutsu geen beroep, geen hobby maar wel een passie die hij reeds nagenoeg 30 jaar beoefent. Hij is een erkend Bloso-lesgever en als  3de Dan Initiator ook nauw verbonden met de judoclub van Herne.
Shinhutsu traint in de bovenzaal van de sportzaal Hernekouter op vrijdag vanaf 20u30 en op zondag vanaf 10u. Lid worden van de club kan gans het jaar door.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief