HERNE - Landelijke Gilde wint Katherne-quiz

C21

HERNE - Landelijke Gilde wint Katherne-quiz

Katherne_quiz_19_spk_-_deschuyffeleer__30_
De winaars van de 19de Katherne quiz: De Landelijke Gilde met Lieven Snoecks, Yvo Snoekx, Marc Lissens en Bart Wielant - Foto's © Deschuyffeleer
 
Katherne_quiz_19_spk_-_deschuyffeleer__31_
De nummer 2: de Versloenstje Bloesems, ex-leden van het oudercomité De Bloesem - © Deschuyffeleer
 
Katherne_quiz_19_spk_-_deschuyffeleer__29_
Oud-leiding Chiro Herne was de ploeg die het meeste punten scoorde op de vragen over Herne - Michaël Schoukens nam de prijs in ontvangst - © Deschuyffeleer
 
Katherne_quiz_19_spk_-_deschuyffeleer__4_
 
Katherne_quiz_19_spk_-_deschuyffeleer__23_
Ludgarde, Betty, Cecile en Brigitte zorgen voor de natjes en droogjes - © Deschuyffeleer
 

Katherne organiseerde voor de 19de keer haar jaarlijkse dorpsquiz. Dit jaar ging - voor de eerste keer  - het gebeuren door in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle. In totaal 14 ploegen van telkens 4 spelers maakten hun opwachting. De meest merkwaardige tafel was allicht die van de Oud-leiding Chiro Herne met naast Glenn Deherder, Wouter Dierickx en Michaël (Apollo) Schoukens ook burgemeester Kris Poelaert.

Het werd een druk bijgewoonde quiz waarbij de reeds gekende mix van vragenreeksen, doorlopers en praktische proeven dit jaar ook het gezelschap kreeg van een typische ronde ‘ken uw dorp’. Het feestjaar  ‘Herne 800 jaar” mocht en kon ook hier niet ongemerkt voorbijgegaan.
 
De deelnemers kregen 9 reeksen van 9 vragen over verschillende onderwerpen voorgeschoteld. De Hudson, Chopin, zweefteef, faciliteitengemeenten, Stomme Kapel, Noordpool, Chopinet en andere merkwaardige antwoorden werden aan elkaar gepraat door quizmaster Mark De Pelsemaeker.  Yvette Duquene, Dirk Mertens en Jean-Marie Dierickx waren het jurypanel. Arlette Engelbeens zorgde voor de technische ondersteuning.
 
Uiteindelijk slaagde het team van  de Landelijke Gilde met  Lieven Snoecks, Yvo Snoekx, Marc Lissens en Bart Wielant erin om De Versloenstje Bloesems, ex-leden van het oudercomité De Bloesem, van de zege te houden. Zij wonnen met 104 punten van de nummer twee die 101 punten in de wacht sleepte. Derde ex-aequo werden de winnaar van vorig jaar Amateur Toneel Kokejane en de Oud-leiding Chiro Herne beide met 98 punten.   
 
Naast de gebruikelijke prijzen voor de top-vijf was er dit jaar ook een bijzondere prijs voor de ploeg die het meeste punten scoorde op de vragen over Herne. Deze prijs ging, hoe kan het ook anders, naar de ploeg met de burgemeester.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief