HERNE / EDINGEN - Minister Crevits op werkbezoek

C21

HERNE / EDINGEN - Minister Crevits op werkbezoek

Wervergadering_minister_crevits_-_deschuyffeleer__4_
Minister Crevits op werkbezoek. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Wervergadering_minister_crevits_-_deschuyffeleer__5_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Wervergadering_minister_crevits_-_deschuyffeleer__7_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Wervergadering_minister_crevits_-_deschuyffeleer__14_
Milieuambtenaar Anja Mertens. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Tijdens een werkbezoek aan Herne zegde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits het gemeentebestuur toe de Assesteenweg al in 2013 in een totaal nieuw kleedje te steken. Vooreerst krijgt het fietspad wel een fikse opknapbeurt. De buurtbewoners klagen de toestand van de steenweg reeds jarenlang aan. Eerder waren de werken pas gepland ten vroegste in 2014.
Tot voor goed twee jaar was de steenweg Edingen-Asse (N285) nog een provinciebaan. Met de overname door het Vlaams gewest in het vooruitzicht behandelde het provinciebestuur de steenweg  de laatste jaren dan ook stiefmoederlijk. Het resultaat was geluidsoverlast door verzakte betonplaten, een haast onbruikbaar fietspad en tal van verkeersongevallen. Komt daarbij nog dat de steenweg sowieso uitnodigt tot snel rijden.
Vrij recent waaide ook het bericht binnen dat de ontsluiting van Edingen tussen de autosnelweg A8 in Lettelingen en de Assesteenweg (N285) nog voor het eind van dit jaar een feit zal zijn. Dit zal onvermijdelijk leiden tot nog meer verkeerslast.  
“De N285 staat allicht op kop als het gaat om de slechtste steenweg in de regio”, gaf de minister aan. “Daarom heb ik beslist dit dossier dan ook prioritair te behandelen, zeker nu in Edingen werk wordt gemaakt van de ontsluiting”. Steeds volgens de minister zal de steenweg gefaseerd worden onder handen genomen. Zo komt eerst het gedeelte tussen Kokejane en de Terlindenstraat aan de beurt. Riobra en Aquafin  zullen instaan voor het aanleggen van een gescheiden rioleringsnet. Hiervoor blijkt de minister alleszins 4 miljoen euro veil te hebben.
De geplande werken beogen het aanleggen van een nieuw wegdek met een geluidsarme bedekking. Ook de fietspaden krijgen extra aandacht. De minister wil een veilige steenweg doch geeft duidelijk aan dat hij als gewestweg ook zijn hoofdwegfunctie moet behouden met oog voor uitzonderlijk vervoer. In plaats van een eerder oppervlakkige tussenoplosssing kiest zij eerder voor duurzame oplossingen zo dat de steenweg de eerstkomende 40 à 50 jaren kan overbruggen zonder nieuwe werken en kosten.

Bijkomende info ook op http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/17227

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief