HERNEkouter krijgt er 37 sociale wooneenheden bij

C21

HERNEkouter krijgt er 37 sociale wooneenheden bij

Hernekouter_voorbereidende_wegeniswerken__4_
De wekelijkse werkvergadering met Heleen Lambrechts, afdelingshoofd Grondgebiedzaken. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Hernekouter_voorbereidende_wegeniswerken__1_
OCMW-voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Hernekouter_voorbereidende_wegeniswerken__6_
Grondplan uitbreiding Hernekouter - © Deschuyffeleer
 
Hernekouter_voorbereidende_wegeniswerken__10_
© Deschuyffeleer
 

De uitbreiding van de woonwijk Hernekouter in de buurt van het station krijgt stilaan vorm. Binnenkort krijgen de wijk Kouter met zijn 34 woningen, de Lorengdreef met 22 wooneenheden en de wijk De Groene Boom met nagenoeg 50 huizen er een flink uit de kluiten gewassen broertje met 37 sociale wooneenheden bij. Het project kadert in de sociale huisvestingspolitiek van de Vlaamse Overheid. De voorbereidende werken van de eerste fase naderen dan ook met rasse schreden hun einde.   

“Het wegdek en de definitieve afwerking zullen pas in een tweede fase na het beëindigen van de bouwwerken worden uitgevoerd. Zodra het voorlopig wegentracé klaar is kan gestart worden met het uitzetten van de kavels”, zegt Heleen Lambrechts, afdelingshoofd grondgebiedzaken.
Het gemeentebestuur nam de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia onder de arm om het project te realiseren. Zo pikt de bestuursploeg met burgemeester Kris Poelaert in op de verplichting vanuit de Vlaamse regering in iedere gemeente een aanzienlijk aantal sociale woongelegenheden te voorzien en ter beschikking te stellen. Hierdoor krijgen ook gezinnen en alleenstaanden met een klein tot middelgroot inkomen de gelegenheid een betaalbare woongelegenheid op de kop te tikken in hun eigen buurt.   
 “Dagelijks krijgen wij aanvragen binnen van mensen die naar een sociale woning in onze gemeente solliciteren”, zegt OCMW-voorzitster Carina Ricour. “Het Kouterproject biedt dan ook een kleine 40-tal gezinnen huisvestiging aan in zowel  koop- als huurwoongelegenheden. Het bouwproject omvat  16 appartementen, 5 rijwoningen en 16 half open bebouwingen”.
 “Uiteraard zijn er aan de toekenning van deze sociale woongelegenheden een ganse resem voorwaarden verbonden. Zo dient men onder meer meerderjarig te zijn en geboekt te zijn in een inschrijvingsregister. Ook mogen de kandidaten slechts over een beperkt inkomen genieten en nog geen andere woning of bouwgrond in volle eigendom of in vruchtgebruik hebben”, aldus nog de OCMW-voorzitster.  
“Het bouwdossier is nog in aanbesteding”, zegt Heleen Lambrechts nog. “Het is de bedoeling om met de bouwwerken nog dit jaar te starten, zo behoort een oplevering tegen eind 2013 nog tot de mogelijkheden”.
Voor nadere informatie en intekening kunnen belangstellenden terecht op het gemeentehuis, bij het OCMW of bij de Brabantse Huisvestingsmaatschappij Providentia.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief