HERNE- Zingen en dansen geblazen in Sint-Felix

C21

HERNE- Zingen en dansen geblazen in Sint-Felix

Animatienamiddag_in_sint-felix_met_pajottenlboeketje_-_dechuyffeleer__32_
Animatrice Kathleen Matthijs en ergotherapeute Renilde Wauters Foto's © Deschuyffeleer
 
Animatienamiddag_in_sint-felix_met_pajottenlboeketje_-_dechuyffeleer__26_
Leden van de dansgroep Pajottenboeketje - © Deschuyffeleer
 
Animatienamiddag_in_sint-felix_met_pajottenlboeketje_-_dechuyffeleer__1_
Zitdansen met 't Pajottenboeketje - © Deschuyffeleer
 
Animatienamiddag_in_sint-felix_met_pajottenlboeketje_-_dechuyffeleer__4_
 
Animatienamiddag_in_sint-felix_met_pajottenlboeketje_-_dechuyffeleer__3_
 

 

Met een optreden van de dansgroep het Pajottenboeketje slaagde het animatieteam van het woon-en zorgcentrum Sint-Felix er eens te meer in de bewoners een leuke namiddag aan te bieden. Animatrice Kathleen Matthijs en ergotherapeute Renilde Wauters  waren meer dan tevreden over het resultaat.
Deze keer was het zingen en dansen geblazen. Onder de leiding van Hilda Van Hassel demonstreerden de leden van het Pajottenboeketje hun kunnen. In hun act was er ook ruimte voor interactie met de bewoners. Zitdansen, de Rucky-Sucky , clown Gaston en Dos Cervezas van Tom Waes waren dan ook op het appel.
Animatrice Kathleen Matthijs hecht veel belang aan animatie in een rusthuis. “Animeren”, zegt zij, “is terzelfdertijd boeien, laten genieten, aanmoedigen en soms ook troosten. Voor dit vrij jong beroep heb je een gevarieerde kennis nodig want permanent wordt een beroep gedaan op je creativiteit”.
In St-Felix wordt veel aandacht besteed aan de dagbesteding waarbij de verzuchtingen en de mogelijkheden van de bewoners centraal staan.  “Zo zorgen wij voor een zo groot mogelijk activiteitenaanbod dat naast het strikt dagelijks gebeuren de bewoner weet te boeien”, vervolgt een heel enthousiaste Kathleen. “Zo heeft het weekprogramma oog voor bewegingsactiviteiten met veel muziek en dans. Ook de wekelijkse kooknamiddag zit dankzij Jeroen Meus in de lift. Wie wil mag mee kokerellen en het resultaat wordt uiteraard met veel appetijt opgegeten. Naast het lezen van kranten en het aanhoren van de actualiteit worden ook de spel- en gespreksnamiddagen druk bijgewoond. Het ophalen van vooral mooie herinneringen blijkt menigeen veel deugd te doen”, aldus nog de animatrice.
Heel binnenkort worden de bewoners overigens getrakteerd op een animatienamiddag met een optreden van Retro. Deze namiddag wordt gesponsord door de Rotaryclub Herne-Markevallei.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief