HERFELINGEN - Achiel Moons wint kaartkampioenschap Koejonnen

C21

HERFELINGEN - Achiel Moons wint kaartkampioenschap Koejonnen

Kaartfinale_herfelingen_zoete_inval_-_deschuyffeleer__13_
Kaartkampioenschap Koejonnen in de Zoete Inval Herfelingen - foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer
foto's © Deschuyffeleer
 
Kaartfinale_herfelingen_zoete_inval_-_deschuyffeleer__16_
Zij behaalden de top-10 - © Deschuyffeleer
 
Kaartfinale_herfelingen_zoete_inval_-_deschuyffeleer__19_
Winnaar Achiel Moons uit Bogaarden samen met Julienne Vanden Borre uit Herfelingen, de enige dame in de top-10 - © Deschuyffeleer
 
Kaartfinale_herfelingen_zoete_inval_-_deschuyffeleer__20_
Vijf jaar geleden nam Patrick Devos de organisatie van de kaartavonden over van die plaatselijke KWB - Victor François en Jean-Pierre Vanreepinghen zijn nog oudgedienden uit de KWB-periode - © Deschuyffeleer
 

In het  café De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen werd Achiel Moons uit Bogaarden zopas tot winnaar gekroond van het jaarlijks kaartkampioenschap Koejonnen. Hij behaalde 294 punten. Hiermee nam hij de fakkel over van Victor François die dit jaar geen super-prestatie kon neerzetten. Achiel is met zijn 81 jaar overigens veruit de oudste deelnemer uit het gezelschap.

In de eindrangschikking ging de winnaar Marc Goossens uit Pepingen met 285 punten en Marcel Devleminck uit Kokejane met 266 punten vooraf.
 
Vijf jaar terug startte Patrick Devos, caféuitbater van de Zoete Inval, met de organisatie van kaartavonden tijdens de wintermaanden. Er werd gekozen voor het koejonnen.
 
Dat kaartspelen niet meer ‘in’ zou zijn of enkel weggelegd is voor de derde en vierde leeftijd wordt door Patrick ten stelligste ontkend. Voor de 10 speelavonden daagden gemiddeld 25 spelers op. Al wie 7 keer plaats nam rond de kaarttafel kwam in aanmerking voor de eindrangschikking en mocht een waardevolle naturaprijs in ontvangst nemen. Dit jaar was in het aanbod begrepen een mini-stereoketen, een blender, een koffiezet, een mixer en nog veel meer.
 
Opmerkelijk is wel dat er slechts één dame in de top-10 te bespeuren viel. Het was Julienne Vanden Borre uit Herfelingen. Zij behaalde 232 punten.
 
Samen met de felicitaties en een ‘tournée général’ werden terug al plannen gesmeed voor het komend kaartseizoen. In de agenda’s werd 7 oktober nu al in het rood aangestipt.
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief