HERNE - St-Patrick’s day in De Zoete Inval

C21

HERNE - St-Patrick’s day in De Zoete Inval

Viering_patrick_s_day_zoeten_inval__maart_2011_-_deschuyffeleer__25_
Een ketel Irish Stew, een gamma aan typische Ierse bieren uit de Guinness-familie, groene kledingsattributen en vooral een rijk assortiment aan Ierse volksmuziek ... meer moet dat niet zijn. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_patrick_s_day_zoeten_inval__maart_2011_-_deschuyffeleer__27_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_patrick_s_day_zoeten_inval__maart_2011_-_deschuyffeleer__29_
Katelijne, Johan, William en Dirk van Malahide. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_patrick_s_day_zoeten_inval__maart_2011_-_deschuyffeleer__7_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_patrick_s_day_zoeten_inval__maart_2011_-_deschuyffeleer__3_
Foto's © Deschuyffeleer
 

St-Patrick’s day wordt niet alleen in Ierland uitbundig gevierd. Ook onder de figuurlijke kerktoren van Herfelingen valt er die dag het ene en het andere te beleven. Wat een paar jaar geleden heel klein en onwennig begon, is intussen uitgegroeid tot een flink uit de kluiten gewassen evenement met uitbater Patrick Devos van dorpscafé De Zoete Inval of het Vossenhol als gangmaker.

Voor de viering van St-Patrick’s day was het dan ook eens te meer drummen geblazen om nog een plaatsje in het Vossenhol  te bemachtigen.  Een ketel Irish Stew, een gamma aan typische Ierse bieren uit de Guinness-familie, groene kledingsattributen en vooral een rijk assortiment aan Ierse volksmuziek  gebracht door het Brugse  Malahide waren voldoende om gans het café en de buurt onder te dompelen in een unieke typisch Ierse pubsfeer.
Malahide speelde bovenop een repertoire van traditionele Ierse en Schotse muziek ook zoals de groep het noemt  ‘pubmuziek’, een mengeling van alle muziekgenres gaande van evergreens van Simon & Garfunkel tot de volksliederen van Wannes Van de Velde.
In hartje Herfelingen werd dan ook niet alleen geklonken op St-Patrick, er werd ook uit volle borst meegezongen. Wie zich ook midden in het feestgedruis perfect in zijn nopjes voelde en op zijn eigen wijze St-Patrick’s day alle eer betoonde was ex-dorpsgenoot en Vlaams parlementslid Marc Demesmaeker. “Het is nu al vier jaar dat ik hier met veel enthousiasme St-Patrick day mee kom beleven. De sfeer en de muziek weten mij iedere keer weer te boeien. Sinds mijn jeugdjaren ga ik ieder jaar minstens één keer naar het ruige, liefelijke en ongerept Ierland. Ierland is een land waar ik mijn hart aan heb verloren”
Eigenaardig genoeg was dat  toen in 1903 de feestdag van St-Patrick op 17 maart er officieel erkend werd, Ierland ook meteen een wet introduceerde die de pubs verbood die dag open te zijn. Gelukkig werd de wet in 1961 opgeheven en kunnen de Ieren sindsdien hun St-Patrick's day  vieren zoals het hoort.
Overigens gaat St- Patrick door het leven als de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en het vee en beschermer tegen ongedierte en veeziekten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief