HERNE telt 226 nieuwe gezinnen

C21

HERNE telt 226 nieuwe gezinnen

Nieuwe_inwoners_herne_-_deschuyffeleer__3_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Jongste_en_oudste_inwijkeling
De jonge en oudste inwijkeling - © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_herne_-_deschuyffeleer__25_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_herne_-_deschuyffeleer__36_
Een verrassingspakket met inbegrepen een serie postkaarten over 800 jaar Herne. - Foto © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_herne_-_deschuyffeleer__38_
Receptie aangeboden door het gemeentebestuur - Foto © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer
't Muziek trakteerde op een paar muzikale hoogstandjes met onder meer de '800-jaar-Herne-compositie' van Eric De Vis - Foto © Deschuyffeleer
 

Zaterdag werden de nieuwe inwoners van Herne verwelkomd door het gemeentebestuur. Een ruime delegatie onder hen daagde dan ook op voor een nadere kennismaking. Ook deze samenkomst stond in het teken van ‘800 jaar Herne’. De ontvangst werd dan ook mede dankzij de inzet van Carine Vandevelde in een speciaal feestkleedje gestoken. De fanfare ’t Muziek trakteerde de genodigden op een paar muzikale hoogstandjes. Hierbij werd vooral de aandacht toegespitst op de ‘800-jaar-Herne-compositie’, een werk in opdracht gecomponeerd door Eric De Vis.

De genodigden werden wegwijs gemaakt in het gemeentelijk reilen en zeilen. Naast  een bondige uiteenzetting over de taken van het gemeentebestuur en de werking van de diensten kregen ook het OCMW en de sport-, de senioren- en de cultuurraad  de nodige aandacht. De gemeentelijke slogan ‘Herne het groene kwadrant” kwam uiteraard ook meermaals te berde. Niet zonder fierheid merkte burgemeester Kris Poelaert op dat Herne behoort tot één van de twintig plattelandsgemeenten van Vlaanderen.
De nieuwe inwijkelingen werden daarna vergast op een ontdekkingstrip met een open dubbeldekker doorheen de drie deelgemeenten en Kokejane. Urbain Deblander voorzag hen van allerlei informatie met inbegrepen een resem kleine weetjes.  Daarnaast werden de troeven van de gemeente nog eens extra belicht in een filmvoorstelling.
Onder de talrijke nieuwe inwoners viel vooral de 98-jarige Marceline Dekens op. Zij is afkomstig uit Anderlecht waar zij  vele jaren een winkel open hield. Zij komt nu bij haar dochter Josiane wonen in de Liezebeekwijk. “Herne is een formidabele gemeente,” zegt zij.  “Voor mij is het vooral wennen aan de kalmte en stilte”.  De jongste aanwezige , alhoewel nog niet helemaal, is de toekomstige zoon of dochter in de familie van Filip en Elke Barbé. Het toekomstig broertje of zusje van Maite en Amber wordt pas in juni verwacht.  Na jaren in Halle te hebben gewoond keert ook Filip terug naar zijn geboortedorp Herfelingen.
Als afsluiter bood het gemeentebestuur een receptie aan. Ieder gezin werd ook bedacht met een verrassingspakket met inbegrepen een serie postkaarten over  800 jaar Herne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief