HERNE - Kinderhoogdag kent weergaloos succes

C21

HERNE - Kinderhoogdag kent weergaloos succes

Kinderhoogdag_2011_voormiddag_-_deschuyffeleer__1_
Voorleesmoment hier met Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kinderhoogdag_2011_voormiddag_-_deschuyffeleer__5_
Plezier te koop met De vliegende pinguins - © Deschuyffeleer
 
Onderdelen_kinderhoogdaqg_collage_deschuyffeleer
Fotocollage © Deschuyffeleer
 
Kinderhoogdag_2011_voormiddag_-_deschuyffeleer__12_
Ook de binnenmens moet versterkt worden - © Deschuyffeleer
 
Kinderhoogdag_afsluiter_deschuyffeleer__7_
Afsluiter met Kapitein Winokio - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
De jarige ... © Deschuyffeleer
 
Kinderhoogdag_afsluiter_deschuyffeleer__12_
Tevreden met het succes: schepen Lieven Vandenneucker, jeugdconsulente Annelies Desmet en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 

Er vielen heel wat hoogstandjes te beleven op de Kinderhoogdag, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, Artforum en de jeugddienst in samenwerking met de jeugdregio Pajottenland. Met meer dan 350 vooringeschreven kinderen en hun begeleiders was het dan ook druk  in het centrum. Op het einde van de dag was het aantal deelnemende kinderen inmiddels al opgelopen tot meer dan 600. Jeugdconsulente Annelies Desmet mocht dan ook tevreden terugblikken op de organisatie.

Ter gelegenheid van het feestjaar ‘800 jaar Herne’ kreeg het evenement een bijzonder kleedje aangemeten. De Kinderhoogdag werd dan ook een ongelofelijke en vrolijke culturele verwendag voor zowel de kinderen van 3 tot 12 jaar uit het Pajottenland als hun ouders, grootouders en hun familie. Onder het goedkeurend oog van het prachtig voorjaarszonnetje was het dan ook één en al kindvriendelijkheid, gemoedelijkheid en jeugdig enthousiasme in de wijde omgeving van het gemeentehuis.
 
Alles in en rond het centrum stond in het teken van de kinderen en hun aanhang. Zo werden zij getrakteerd op een allegaartje van voorstellingen, workshops, straattheater, doorlopende animatie en andere verrassende culturele activiteiten. Voor de tientallen activiteiten stonden niet alleen de deuren van het gemeentehuis maar ook van het kaatsplein, het jeugdhuis, de bibiotheek, de Katholieke Kring, het Socio-cultureel Centrum , de oude dekenij en de muziekacademie wijd open.
 
De Vliegende Pinguïns brachten met het stuk ‘Paniek op Antarctica’ gezond gek theater voor kinderen met een mening over de opwarming van de aarde. Percussionist Rudy Sterckx zorgde dan weer voor verrassend sterke workshops in zijn domein. Bij Hilde Demecheleer konden de kinderen zich ontpoppen tot echte natuurkenners en hun steentje bijdragen tot het behoud van de biodiversiteit door het maken van funky-nestkastjes. Voorleeskwartiertjes waren er in de bibliotheek met Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker, burgemeester Kris Poelaert, Pretman Kevin Bellemans, K-zomer Joyce Beullens, Booh-figuur Priske Dehandschutter en jeugdacteur Roger Schoemans.
 
Tal van verenigingen uit de gemeente samen met personeel van de basisschool De Regenboog van Herfelingen zorgden voor verrassende snacks en drankjes voor de talrijke bezoekers.
 
De Kinderhoogdag werd afgesloten met een heus kinderhappening in de tent op het kaatsplein. Samen met twee muziekmatrozen bracht kapitein Winokio er een koffer vol stemmige en uitgelaten kinderliedjes. Tijdens deze afsluiter  werd ook de verjaardag van burgemeester Kris Poelaert gevierd. Er was gebak voor de kleintjes en drank voor de grote.  Hij werd 39 jaar. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief