HERNE – Congo in woord, beeld en klank

C21

HERNE – Congo in woord, beeld en klank

3
Herne schenkt 2500 euro ter ondersteuning van een bouwproject in Congo. - Foto's © Deschuyffeleer
 
2
Zo trokken Sarah en haar kompanen Kenneth Demol en Sofie Grisez de laatste vier jaar tot drie keer toe op bouwkamp naar Kimbondo. - Foto's © Deschuyffeleer
 
1
Legato-dirigente Viviane Grisez en voorzitter René Van den Eeden samen met Adriaan De Vis en het trio Sarah, Kenneth en Sofie. - Foto's © Deschuyffeleer
 
6
Foto's © Deschuyffeleer
 

De kerk van Kokejane stond volledig in het teken van ‘Congo in woord, beeld en klank, op de heuvel van Kimbondo’. Zo bracht het Legato-koor onder de leiding van Viviane Grisez en voor de gelegenheid uitgedost met een sterke verwijzing naar de Congolese klederdracht  muziek en zang met een kwinkslag naar dit ver Afrikaans land.

Sarah Copriau zorgde én voor de presentatie én voor piano-muziek. Adriaan De Vis stond borg voor indringende djembé-percussie en tussendoor las Edith Claus ook intimistische poëzie van eigen werk voor.
 
Naast omlijstende muziek en poëzie kreeg de toeschouwer ook een beeld van de schrijnende leefomstandigheden van de kinderen aldaar en van de daadwerkelijke ontwikkelingshulp gebracht door een groep jonge inwoners van Herne met cultuurfunctionaris Sarah Copriau als boegbeeld.
 
Zo trokken Sarah en haar kompanen Kenneth Demol en Sofie Grisez de laatste vier jaar tot drie keer toe op bouwkamp naar Kimbondo. Onder de beschermende vleugels van de Damiaanactie droegen zij er letterlijk hun steentje bij tot het oprichten van een paviljoen van het pediatrisch centrum waar kinderen met tuberculose, lepra of aids verzorgd worden.
 
Omdat naast een directe hulpverlening ook het financiële aspect heel belangrijk is hield het trio er aan om vrienden, kennissen, sympathisanten, sponsors en weldoeners die het project  steunden uitvoering in te lichten over wat met hun Belgische euro’s ginds werd gerealiseerd.
 
Niet zonder fierheid mocht Sarah uit de handen van burgemeester Kris Poelaert ook een cheque ontvangen van 2500 euro, de opbrengst van het benefietconcert voor Kimbondo gebracht in de dekenale kerk van Herne vorig jaar in november.  
 
Zonder geld kunnen de bouwprojecten niet uitgevoerd worden. De deelnemers engageren zich persoonlijk om het geheel van de projecten  zelf te financieren. “Deze centen zullen we dus heel zeker goed besteden”, weet Sarah mee te geven. “Aan de zuidkant van het Tanganyikameer  ligt het stadje Moba. Moba is een echte leprahaard. Het is de bedoeling om bij onze volgende Afrikareis deze lepraslachtoffers niet alleen medisch hulp te bieden maar hen ook zoveel mogelijk dankzij sociale ondersteuning zoals het aanleveren van prothesen te rehabiliteren en hen zo goed mogelijk terug in de maatschappij te integreren”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief