Rotaryclub HERNE-Markvallei viert zilver

C21

Rotaryclub HERNE-Markvallei viert zilver

Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Rotaryclub Herne-Markvallei viert zijn 25-jarig bestaan - Foto's © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Opening van de academische zitting met de hymne van Rotary International - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Toespraak Guy Lebacq, voorzitter Rotaryclub Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Toespraak Guido Peleman, gouverneur d 2170 B - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Toespraak Raoul Van Cutsem, formateur en erelid - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Toespraak burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotaract_herne-markvallei_-_foto_g
Muzikale omlijsting van Twilight - © Deschuyffeleer
 
Viering_25_jaar_rotary__herne_mrkvallei_-_foto_g
Rotariërs Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 

De Rotaryclub Herne-Markvallei vierde zijn 25-jaar bestaan met een academische zitting op het gemeentehuis. Daarna trok het ganse gezelschap naar de zaal De Egelantier voor een receptie en een diner met muzikale omlijsting. De officiële erkenning van de club met de overhandiging van de Keure vond plaats op 19 april 1986 in het Baljuwhuis in Galmaarden. Grondleggers voor de nieuwe club eertijds waren formateur Raoul Van Cutsem en de eerste voorzitter Marc Bataille.

In aanwezigheid van Rotary-gouverneur Guido Peleman kon voorzitter Guy Lebacq fier terugblikken op de levensweg die de club de laatste 25 jaar heeft bewandeld. “Onze club”, zei hij, “heeft gans die periode veel warmte, gezelligheid en vriendschap gekend met door de jaren heen heel veel activiteiten en randanimatie. Zo konden wij de afgelopen kwarteeuw overigens maar liefst 250000 euro aan sociale projecten en goede doelen besteden”.
 
Als serviceclub met een sociaal engagement zette ook Rotaryclub Herne-Markvallei zo reeds talrijke bijzondere acties en evenementen op voor het spijzen van de sociale kas. Vaste waarden hierbij zijn de champagneverkoop, de barbecue of thans het Mediterraans weekend en de voorstelling van een land of een streek door het bestuur in typische klederdracht.
 
“De banden tussen de leden met hun gezinnen en familie wordt steevast versterkt door uitstappen, activiteiten zoals ballonvaarten, fietstochten, het St-Niklaasfeest en het Runningmeal en feestdagen zoals de nieuwjaarsreceptie, het bezoek van de Gouverneur en de bestuurswissel”, verhaalt de trotse voorzitter.
 
Met het mettertijd openstellen van de club voor vrouwelijke leden, de oprichting van Rotaract voor jongeren en de opname van Rotary Herne-Markvallei als club van de maand in het maandblad Rotarycontact gaf de serviceclub ook aan steeds naar groei, vernieuwing en erkenning te zoeken.
 
“Merkwaardig aan onze club zijn ook de aanstelling van de eerste vrouwelijke voorzitter Greet Kestemont drie jaar terug, de openstelling van Paul Harris-dreef onder het impuls van de toenmalige en inmiddels betreurde voorzitter Georges Timmermans naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van Rotary en ons jaarlijks eindejaars-Resto du Coeur voor de minder bedeelden uit ons werkingsgebied”, aldus nog Guy Lebacq.
 
De club is alleszins niet van plan op haar lauweren te gaan rusten. Integendeel. “Tegenover het met rasse schreden groeien van de sociale noden in de huidige maatschappij van technologische ontwikkeling, stress en individualisme moeten wij trachten onze medemens te waarderen en te helpen. Als Rotaryleden zijn wij aangesloten bij een uitgelezen club die deze ethiek hoog in zijn vaandel draagt en daar zijn wij echt fier op”, blikt de voorzitter met zijn leden de toekomst in.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief