HERNE - Badmintontornooi voor mindervaliden in de lift

C21

HERNE - Badmintontornooi voor mindervaliden in de lift

G_bedminton_herne_2_april_2011-deschuyffeleer__1_
Alle deelnemers aan het G-badmintontornooi van BCH - Foto's © Deschuyffeleer
 
G_bedminton_herne_2_april_2011-deschuyffeleer__2_
De organisatoren - © Deschuyffeleer
 
G-badminton_tornooi_herne_april_2011-deschuyffeleer__7_
Hier Luc Hiergens, voorzitter van de Vereniging van Vlaams-Brabantse Badmintonclubs (VVBBC) aan het werk - © Deschuyffeleer
 
G_bedminton_herne_2_april_2011-deschuyffeleer__4_
Links het pluimpje van de recreant: de synthetische shuttle, rechts het pluimpje van de prof: de shuttle met eendenveren. Het wereldrecord snelheid van zo'n shuttle situeert zich in de buurt van 412 km/u - © Deschuyffeleer
 
G-badminton_tornooi_herne_april_2011-deschuyffeleer__8_
Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens, de stuwende krachten achter het tornooi - © Deschuyffeleer
 

Met Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens als stuwende krachten organiseerde badmintonclub Herne voor de derde keer haar G-badmintontornooi voor atleten met een psychische of verstandelijke handicap. De organisatoren kunnen andermaal uitermate tevreden terugblikken op een meer dan succesrijke onderneming.  

“'Het tornooi was zeer goed bezet. Met 45 spelers zijn er dat haast twintig  meer dan vorig jaar. Ondanks de vele inschrijvingen zijn er vrijwel geen problemen geweest met de bezetting van de terreinen. We mogen gerust spreken van een op alle vlakken geslaagd tornooi”, zegt Patrick Janssens.
“Op sportief vlak vielen er vrijwel geen verrassingen te noteren. De favorieten van  Pluimlicht uit  Vilvoorde, Club Reine Fabiola uit het Henegouwse Neufvilles en Smash BC uit het Limburgse Heusden-Zolder hebben vrijwel allemaal zonder uitzondering hun status waargemaakt en gingen dan ook naar huis met nagenoeg alle eerste plaatsen”, aldus Jean-Marie Paduart.  
Ook Luc Hiergens, voorzitter van de Vereniging van Vlaams-Brabantse Badmintonclubs (VVBBC), is in zijn nopjes met de organisatie in de sporthal De Hernekouter. “Badminton”, zegt hij, “is een sport voor iedereen”. Dat is ook voor de Hernse badmintonclub meer dan duidelijk. Met de organisatie van haar G-tornooi is zij dan ook aardig op weg om zelfs op nationaal vlak in dit genre een toonaangevende functie in te vullen.
Van de 45 ingeschreven sportievelingen gaven er nu al een aantal afspraak op 2, 3 en 4 juni in Hasselt voor de Special Olympics Belgium.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief