HERNE - Een rijke buit aan zwerfvuil

C21

HERNE - Een rijke buit aan zwerfvuil

Zwerfvuilactie_kinderen_regenboog_-_deschuyffeleer__1_
Op stap in de Mottenbergstraat - Foto's © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie_kinderen_regenboog_-_deschuyffeleer__4_
Zwervuil vinden wij vies - © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie_kinderen_regenboog_-_deschuyffeleer__2_
Gewapend met zakken en prikken en voor de veiligheid uitgedost met fluo-hesjes - © Deschuyffeleer
 
Zwerfvuilactie_kinderen_regenboog_-_deschuyffeleer__6_
Ook de juffen Reni, Isabelle, Wendy, Cindy en Els waren van dienst - © Deschuyffeleer
 

De leerlingen van de verschillende klassen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Herfelingen hielden andermaal een grote zwerfvuilactie. Zo werden hun eigen speelplaats en de straten, de bermen en groenzones in de onmiddellijke omgeving van de school serieus onder handen genomen. De buit aan zwerfvuil was dan ook niet weinig. De gevulde zakken worden eerstdaags door het gemeentepersoneel opgehaald.

Alvorens op pad te gaan werd het doel van deze opruimactie door de leerkrachten toegelicht. Ook werden de occasionele opruimers voorzien van het nodige materiaal. Zakken en prikken werden  aangeleverd door de gemeente en voor de veiligheid werden de deelnemers uitgedost met fluo-hesjes. 
Sommige vrij rustige straten zijn blijkbaar een aantrekkingspool om blikjes, plastiek flessen en zelfs glas te dumpen. “Hier worden we zeker niet vrolijk van” weet de elfjarige Dylan ons te vertellen. “Graag zouden wij de volwassenen er op willen wijzen dat de natuur geen openbare vuilbak is”.
Tussendoor bleek ook het carnavalgebeuren van het voorbije weekend in Halle met zijn specifieke afvalproblematiek niet aan de aandacht van de kinderen ontsnapt te zijn. “Ik zou deze morgen niet graag in Halle wakker geworden zijn”, geeft een schuchtere Shania aan. “In sommige straten kon men de kleur van het wegdek haast niet meer zien. Het was overladen met tonnen vieze troep. Beseffen die feestvierders wel dat het duizenden euro’s kost om dat allemaal terug op te ruimen ?” Zou het gezegde “de waarheid komt uit een kindermond” dan toch juist zijn?
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief