HERNE - Vermanende vinger van Jules Kwadrant

C21

HERNE - Vermanende vinger van Jules Kwadrant

Zwerfvuilactie_van_jules_kwadrant
Voortaan maakt Jules Kwadrant de voorbijganger er attent op dat Herne niet gediend is met het her en der achterlaten van vuilnis Foto's © Deschuyffeleer
 
Jules_kwadrant_tegen_zwerfvuil-_deschuyffeleer__7_
Milieuschepen Jean-Marie Dierickx, milieufunctionaris Anja Mertens, het diensthoofd voor grondgebiedzaken Heleen Lambrechts, Frank Vandenbroeck van de gemeentelijke technische dienst en burgemeester Kris Poelaert - Foto © Deschuyffeleer
 
Jules_kwadrant_tegen_zwerfvuil-_deschuyffeleer__4_
Foto © Deschuyffeleer
 

Voortaan moeten sensibiliseringsborden van “Jules Kwadrant neemt het op tegen zwerfvuil” op de meest cruciale plaatsen in de gemeente de voorbijgangers er attent op maken dat Herne niet gediend is met het her en der achterlaten van allerlei vuilnis.

Aan het kerkhof in het centrum werd zo in het bijzijn van milieuschepen Jean-Marie Dierickx, milieufunctionaris Anja Mertens, het diensthoofd voor grondgebiedzaken Heleen Lambrechts, Frank Vandenbroeck van de gemeentelijke technische dienst en burgemeester Kris Poelaert het eerste van de twintig borden neergepoot. Verder zal Jules Kwadrant nog een oogje in het zeil houden onder meer  in de Leenstraat, de Mollestraat, de Processiestraat, de Biezenhoek, de Keystraat en de Gainestraat.

Het gemeentebestuur organiseert overigens samen met de milieudienst jaarlijks een zwerfvuilactie. Deze actie loopt nog tot zondag 10 april. Op talrijke plaatsen in de gemeente werden dan ook  vrijwilligers en verenigingen aangezet om deel te nemen aan deze opruimactie. “Zo kon onze lenteschoonmaak beslist rekenen op een achttal deelnemende verenigingen, de meters en peters van de trage wegen, de drie schoolgemeenschappen en een uitzonderlijk groot aantal vrijwilligers”, aldus Anja Mertens. “Het is nu de bedoeling dat de borden wijzen op het continu karakter van onze inspanningen voor het behoud van een propere gemeente”.  
“De aanpassing van de gemeentelijke politieverordening met het uitschrijven van hoge geldboetes, het plaatsen van blikkenvangers en het aanbrengen van vermaningsborden hebben allemaal tot doel ons Groen Kwadrant proper houden”, stelt schepen Jean-Marie Dierickx. “Wij hopen dat de financiële en andere inspanningen hun doel dan ook bereiken”.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief