HERNE – Thomas Ongena hernieuwt zege

C21

HERNE – Thomas Ongena hernieuwt zege

Koers__a_herne_6_april_2011_deschuyffeleer__14_
Aan het vertrek 194 deelnemers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer
Een ongewenste deelnemer en de 3 vroege ontsnappers © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_6_april_2011__deschuyffeleer__4_
De 12 middenin het Groene Kwadrant - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_6_april_2011__deschuyffeleer__22__-_kopie
1. Thomas Ongena - 2. Sander Cordeel - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne_6_april_2011__deschuyffeleer__34_
Na zijn overwinning van vorig jaar en zijn ereplaatsen de voorgaande jaren toonde Thomas Ongena zich ook ditmaal opnieuw de sterkste van het ruim deelnemersveld - © Deschuyffeleer
 
Nr_2_en_3
2 werd Sander Cordeel (Stekene) en 3 Kevin Van Acker (Zwijnaarde) - © Deschuyffeleer
 

Thomas Ongena uit het Oost-Vlaamse Berlare heeft blijkbaar wat met de traditionele midweek openingswedstrijd van wielerclub De Markspurters. Na zijn overwinning van vorig jaar en zijn ereplaatsen de voorgaande jaren toonde hij zich ook ditmaal opnieuw de sterkste van het ruim 194 deelnemersveld. In een prangende spurt gaf hij zijn laatste metgezel en gouwgenoot Sander Cordeel (Stekene) het nakijken. De derde stek was voor Kevin Van Acker (Zwijnaarde), meteen ook de eerste belofte.  

Met haast 200 vertrekkers waaronder een stel Zweden, Noren, Kazakken, Bulgaren, een Ier, een Australiër en een Nieuw-Zeelander en een stralend lentezonnetje als toemaatje mochten de Markspurters zich andermaal in de handen wrijven. De wedstrijd kende wel een enigszins saai verloop door een vroege vlucht van twaalf renners waarvan er uiteindelijk 9 het konden uitzingen tot in de finale. Ondanks de 14 beklimmingen van de Processiestraat en de Hollestraat werd er vrij snel gekoerst met een gemiddelde van 43,461 km/u.
 
Het was slechts op het einde van de voorlaatste ronde dat Thomas Ongena en Sander Cordeel zich van hun vluchtgenoten konden ontdoen. Met broer en ploegmaat Matthias Ongena als spelbreker in het overblijvend kopgroepje waren de vogels dan ook definitief gaan vliegen. Luttele seconden na de spurt voor de eindzege vloerde Kevin Van Acker zijn vijf overgebleven metgezellen in de spurt voor de derde plaats. De dichtste ereplaatsen waren verder nog weggelegd voor Christophe Verhaeghen, Matthias Ongena, Garrit Broeders , Quincy Vens en Tom Van Asbroeck. Tom Criel diende naar het einde toe de rol van het kopgroepje te lossen en werd uiteindelijk 9de.
 
Voor Thomas Ongena was het de eerste seizoenszege. Hij maakt zich nu op voor de tweedaagse van de Gaverstreek en voor Zellik-Galmaarden. Overigens stamt hij uit een echte wielerfamilie. Zo is flandrien Kamiel Buysse zijn grootvader en Greg Van Avermaet zijn neef.        
 
Na afloop van de koers hield de Vlaamse Gemeenschap een dopingcontrole.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief