HERNE - 25 mei toelichting thema “Landbouw”

C21

HERNE - 25 mei toelichting thema “Landbouw”

Collage
 
Kris_degroote___kader
 
In het kader van de actiedag “Dorp in Gesprek” op zondag 25 mei in Herne werden uiteindelijk zes actiethema’s uit de bevolkingsenquête “Dorp in beeld” weerhouden. De komende dagen worden deze thema’s één voor één belicht als aanloop naar de mega-activiteiten van aanstaande zondag. Het eerste thema dat aan bod komt heeft betrekking op de landbouw, een niet weg te denken gegeven in de Hernse dorpsspiegel. Gemeenteraadslid Kris Degroote diende zich aan als coördinator voor de werkgroep landbouwbedrijven.  
 
“Liefst 95% van de inwoners van Herne vindt de landbouw een belangrijk gegeven”, zet de coördinator de toon. “De Kerngroep wil dan ook tijdens de actiedag de landbouwbedrijven in de kijker. Enerzijds willen wij de bevolking hierbij meer informatie verstrekken over het reilen en zeiler op een landbouwbedrijf . Anderzijds wensen wij ook het impact van de landbouw op het uitzicht van het landschap en de natuur beklemtonen”.
 
Mede door de samenwerking met de plaatselijke Landelijke Gilden zetten zondag dan ook een aantal landbouwbedrijven hun deuren open. De fietsroute leidt overigens lans al deze bedrijven .
 
“De landbouw in de brede zin biedt sowieso voor elk wat wils.  Wens je iets te weten te komen over hoeveel koeien of varkens gekweekt worden op een bedrijf, hoe de koeien gemolken worden of welke soorten gewassen er geteeld worden?
Wil je weten hoe een wijngaard tot stand komt?  Welke soorten landbouwwerktuigen er zijn? Wil je kennismaken met het reilen en zeilen op de paardenfokkerij en kennismaken met de ruitersport? Wil je weten hoeveel elektriciteit zonnepanelen produceren? Wil je lekkers proeven?  Dit alles en nog veel meer kan op zondag 25 mei “, luidt het optimistisch en gedreven bij Kris Degroote en zijn team.
 
Bezoekers die de  bonusvragen over de landbouwbedrijven correct invullen maken overigens kan op een extra prijs.
 
De 10 deelnemende landbouwbedrijven :
 
Eddy Van Petegem (Ekkelenberg)
Michel Borra (Edingsesteenweg)
Van Heem Agriparc (Edingsesteenweg)
William Heremans (Mottenbergstraat)
Gilbert Vandersmissen (Steenweg op Asse)
Frans Van den Bosch (Tweekapellenstraat)
Marc Vandenberghen (Druimeren en rustplaats op de wandeling van 6 km vanuit Herfelingen)
D’Hooge (Rankhove)
Koen Van Ongeval (Druimeren)
Annendyck (Van Cauwenberghelaan)
 
 
Morgen komt het thema "WONEN" aan bod.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief