VARIA / HERNE - Kunst op Komst editie 2011

C21

VARIA / HERNE - Kunst op Komst editie 2011

Fragiel_luc_wets_heikruis_-_kopie
Fragiel van kunstenaar Luk Wets uit Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Dsc08317
Repro © Deschuyffeleer
 

Een jury  bestaande uit Flor Bex (eredirecteur Muhka), Dirk Somers (regioproducent Radio2 Vlaams-Brabant en Brussel), Karen Huybrechts (architect), Luk Wets (uitvoerend kunstenaar) en vertegenwoordigers van het provinciebestuur heeft zonet de shortlist bekend gemaakt voor de wedstrijd Kunst op Komst 2011. Haacht, Kortenaken en Overijse maken kans om het kunstwerk 'fragiel' van kunstenaar Luk Wets uit Heikruis (Pepingen) te winnen. In september gaan ze in navolging van Herne, Dilbeek en Grimbergen met elkaar de strijd aan tijdens live uitzendingen op Radio 2 Vlaams-Brabant. Bunny de inzet van de provinciale wedstrijd ‘Kunst op Komst 2010’ kan nu zaterdag rekenen op een VIP-ontvangst in zijn thuishaven Herfelingen (Herne) .

"De bedoeling van Kunst op Komst is de hedendaagse beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en Vlaams-Brabant te laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden", zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur.
In september krijgen ook deze drie gemeenten zendtijd op Radio 2 Vlaams-Brabant om hun voorstel te verdedigen. De radiojury beoordeelt de uitzendingen en de publieksjury zal via sms/telefoon/digitaal formulier zijn/haar voorkeur kenbaar maken. Ook dit beeld wordt allicht  nadien tijdens een groots volksfeest op de bekroonde locatie geplaatst.
De Langoren van Herfelingen zijn intussen druk in de weer voor het inhalen van hun kunstkonijn op zaterdag 30 april. Het beeld krijgt dan ook zijn voorbestemde inplanting onder een linde in de schaduw van de dorpskerk. 
Gedeputeerde Elke Zelderloo, die destijds de uitslag van de Bunnywedstrijd bekendmaakte tijdens het Radio 2-programma Middagpost, werd aangesproken om samen met de dorpsgemeenschap van Herfelingen Bunny een feestelijk onthaal te bezorgen. Ook rekenen de organisatoren op Thomas Van den Hoof van Radio 2 om het feestgedruis  te voorzien van tekst en uitleg. De fanfare De Ware Broeders verwelkomt de genodigden en de toeschouwers vanaf 14u met populaire stemmingsmuziek. Ook de tekstschrijver van het Bunnylied Eddy Peremans zorgt samen met Kokher later voor de nodige schwung. De plechtigheid wordt afgesloten met een stratenwedstrijd en een verrassingsoptreden. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief