HERNE - Bunnyfeesten met nieuw Bunnybier

C21

HERNE - Bunnyfeesten met nieuw Bunnybier

Het_bunnybier_en_de_aankomst_van_bunny_-_deschuyffeleer__9_
Patrick De Vos, het Bunnybier en de talrijke meters en peters ... Foto's © Deschuyffeleer
 
Het_bunnybier_en_de_aankomst_van_bunny_-_deschuyffeleer__6_
Foto © Deschuyffeleer
 
Het_bunnybier_en_de_aankomst_van_bunny_-_deschuyffeleer__12_
Naast het Bunnybeeld, het Bunnylied, de Bunnybier ook nog de Bunnykoek en Bunnybol met signatuur bakkerij Ludo Van Snick - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
Foto's © Deschuyffeleer
 

Als voorsmaakje voor de festiviteiten ter gelegenheid van het inhalen van het kunstbeeld Bunny in Herfelingen en tevens met een knipoog naar de viering van '800 Jaar Herne' werd in het café de Zoete Inval’ het eerste glas van het bunnyfeestbier getapt.  De talrijk opgekomen meters en peters waren meer dan in hun nopjes met de geboorte van hun aller gewaardeerde jonge telg.

Het Bunnybier werd gebrouwen in een kleine naamloze hobbybrouwerij in Ertvelde bij Gent. Patrick De Vos, de waard van de Zoete Inval, stond mee aan de wording van het brouwsel.  Den Bunny  is een pittig blond biertje van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7 graden. Het heeft duidelijk een eigen karakter en een eigen smaak die na afdronk enigszins zijn vanillegehalte ietwat prijsgeeft. De benaming van Bunny houdt een evidente verwijzing in naar  de feestviering van het weekend. Spreken van een feestbier is dan ook meer dan  gepast.
Den Bunny bestaat voorlopig alleen op vat. “We zijn zeer tevreden over het resultaat”, weet Patrick De Vos. “Het zal uitermate goed passen bij onze Bunnyfeesten”. Het nieuw biertje wordt aan de man of vrouw gebracht in een 20 cl-versie die de aanlokkelijke naam meekreeg van ‘Langoortje’. De meer volumineuze pint van 33 cl zal door het leven gaan als ‘Bunny’.
Naar analogie met ‘wijn van het huis’ kan De Zoete Inval voortaan dan ook bogen over het ‘bier van de patron’.
Naast het Bunnybeeld, het Bunnylied,  de Bunnykoek, de Bunnybol en Bunnybier is er tijdens het weekend nog de Bunnywandeling en vooral het Bunnyfeest , dat aanvangt zaterdag om 14u op het dorpsplein van Herfelingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief