HERNE - 25 mei toelichting thema “Wonen”

C21

HERNE - 25 mei toelichting thema “Wonen”

Collage
 
Afbeeldww_001

In het kader van de actiedag “Dorp in Gesprek” op zondag 25 mei in Herne werden uiteindelijk zes actiethema’s uit de bevolkingsenquête “Dorp in beeld” weerhouden. De komende dagen worden deze thema’s één voor één  belicht als aanloop naar de mega-activiteiten van aanstaande zondag. Het tweede thema dat aan bod komt heeft betrekking op “Wonen”. Woonwinkel Pajottenland diende zich aan als coördinator voor de werkgroep.  

“Uit de enquête die vorig jaar uitgevoerd werd bij alle inwoners van Herne, stelden we eens te meer vast dat veel inwoners weinig tot niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er bestaan op het vlak van aanpassings- en/of verbeteringswerken van hun woning. Vanuit de werking van Woonwinkel Pajottenland blijkt regelmatig dat mensen vaak met hun woonproblemen en/of -vragen blijven zitten: “Waar kan ik terecht voor advies voor mankementen aan mijn woning? Welke premies zijn er en hoe moet ik ze aanvragen? Hoe kan ik mijn woning aanpassen aan mijn behoeften?.... 
 
Hoe langer hoe meer mensen vinden de weg naar onze werking, toch vonden we het noodzakelijk om ook tijdens de Actiedag van Dorpsspiegel nog eens nadrukkelijk aandacht te schenken aan het “Wonen”. Zo hebben we het plan opgevat om een heuse woning na te bouwen in de sporthal van Herne, waar we zullen trachten om heel visueel een aantal zaken aan te tonen die voor verbetering vatbaar zijn in je eigen woning. Door bewust een aantal mankementen in de “Voorbeeldwoning” in te bouwen, laten wij het publiek zélf ervaren wat er in de eigen woning beter kan.
 
We zullen ook zélf aanwezig zijn om alle andere vragen te beantwoorden. Verder hebben we ook aandacht voor de kinderen. Ze kunnen bij ons terecht om zélf een heus beeldhouwwerkje te maken, met grote lego-blokken kunnen ze zélf hun woning bouwen.
Wie vragen heeft, moet zeker eens langskomen.”
 
Werkgroep Wonen.
Woonwinkel Pajottenland
 
Morgen komt het thema "OCMW" aan bod.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief