HERNE - ’t Draisineke voortaan in het rood-wit-zwart op de baan

C21

HERNE - ’t Draisineke voortaan in het rood-wit-zwart op de baan

Draisineke_in_nieuwe_outfit__2_
't Draisineken klaar voor de start - Foto's © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit__3_
... Ook de dames zijn goed vertegenwoordigd ... © Deschuyffeleer
 
Draisineke_in_nieuwe_outfit__4_
...ook de voorzitter/hoofdsponsor en het bestuur fietst mee ... © Deschuyffeleer
 

De leden van fietsclub ’t Draisineken trokken voor de eerste keer de baan op in hun nieuwe rood-wit-zwarte outfit. De maidentocht leidde hen ditmaal naar de streek Ath, Beloeil en Chièvres, goed voor een tocht van nagenoeg 90 km. De fietsclub bestaat inmiddels al 35 jaar en telt momenteel 37 leden waaronder 9 dames.

Na meer dan 10 jaar bleek iedereen uitgekeken op de oude truitjes. De sponsors waren meteen bereid in te gaan op het verzoek van het bestuur om een nieuwe outfit met een ietwat modernere look te voorzien. Nochtans waren de vertrouwde gele kleuren van de club fel ingeburgerd in het wereldje van het fietstoerisme en zullen zij nog enige tijd in het beeld blijven hangen.

Fietsclub ‘t Draisineken vertrekt iedere zondagmorgen om 8u30 aan fietsclub Roosens voor hun wekelijkse fietstochten. Zo peddelt de A-ploeg steevast een rit van nagenoeg 100 km af, terwijl de B-ploeg en de Ladies in 80km meer dan hun gading vinden. Met zijn 76 jaar is André ’T Joncke overigens de ouderdomsdeken van de groep.
Naast de wekelijkse fietstochten organiseert ’t Draisineken ieder jaar ook een mountainbiketocht en traditioneel op 15 augustus een heuse fietshappening. Daarnaast staan er ook nog een stapel bijzondere out-house activiteiten op stapel zoals de Vogezenvijfdaagse, een fietstocht in Limburg en de tweedaagse in Noord-Frankrijk.
Het bestuur bestaat uit Luc Roosens, Jean-Marie Van Hecke, Patrick Faut, Tomas Liefooghe, Luc Deschrijver, Stefanie Faut en Jean-Marie Dierickx. Meer info voor lidmaatschap of over de activiteiten op www.draisineken.tk .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief