HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

C21

HERNE - Groot en klein nieuws uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Start renovatie Dominicanessenklooster
Het gemeentebestuur gaat werk maken van de renovatie van het hoofdgebouw van het Dominicanessenklooster. Het gebouw moet hoofdzakelijk dienen voor zowel gemeentelijke als OCMW-dienstverlening.
Zo krijgt het gelijkvloers mettertijd een socio-culturele bestemming. Op de eerste verdieping denkt het OCMW aan de inrichting van vier LOI-wooneenheden voor asielzoekers en een doorgangswoning voor gezinnen in nood. Nog op deze verdieping plant het gemeentebestuur de inrichting van een woongelegenheid voor de conciërge.
Voor de opmaak van de plannen en het lastenboek en voor de opvolging van de werken kon de gemeenteraad zich vinden in het uitschrijven voor een architectuuropdracht. De kosten voor deze opdracht worden geraamd op nagenoeg 33 000 euro zonder btw. Het gemeentebestuur schrijft de opdracht overigens mee uit voor het OCMW.

Tonnagebeperking Hollestraat
In overleg met buurgemeente Galmaarden geldt er voortaan ook op Herns grondgebied een tonnagebeperking tot 7,5 ton in de kleine Hollestraat tussen de Ninoofsesesteenweg en de Vollezelestraat. De beperking komt er mede na aanhoudende klachten van enkele Galmaardse buurtbewoners. Eerder werd ook de snelheid er reeds beperkt tot 50km/u.
 
Verkaveling Boesmolenstraat
Langs de Boesmolenstraat komt er een particuliere verkaveling van vijf loten voor open bebouwing. De verkaveling houdt ook de aanleg in van een weg en riolering die dan aansluiten op de bestaande Boesmolenstraat.
De nieuwe weg met aanhorigheden heeft een oppervlakte van 678m² en wordt uitgevoerd in betonstraatstenen. De kosten worden geraamd op 111 138 euro en zijn ten laste van de promotoren. Na de definitieve oplevering zal de weg gratis worden overgedragen aan de gemeente.   
 
Aanpassing tarieven Hernekouter 
Na de goedkeuring van de aanpassing van de tarieven voor het gebruik van de sporthal Hernekouter door het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) zette ook de gemeenteraad het licht op groen voor de toepassing ervan.
De aanpassing van de tarieven drong zich op door de stijging van de aanvragen van verenigingen van buiten de gemeente.  
De tarieven voor de verenigingen blijven wel ongewijzigd doch er wordt voortaan een onderscheid gemaakt tussen de clubs en de personen van de eigen gemeente en die van daarbuiten. 
Wel wordt ook de 10%-regel afgeschaft waarbij gebruikers met meer dan 5u per week 10% korting kregen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief