HERNE krijgt een nieuw kleurtje

C21

HERNE krijgt een nieuw kleurtje

Wegmarkeringsmachine_herne_mei_2011__1_
Het gemeentebestuur is overgegaan tot de aankoop van een wegmarkeringsmachine - Foto's © Deschuyffeleer
 
Wegmarkeringsmachine_herne_mei_2011__3_
Jean-Luc Deherder demonstreert het nieuwe Graco airless wegmarkeringsmachine - © Deschuyffeleer
 
Wegmarkeringsmachine_herne_mei_2011__5_
Foto © Deschuyffeleer
 
Wegmarkeringsmachine_herne_mei_2011__7_
Foto © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur is overgegaan tot de aankoop van een wegmarkeringsmachine. Zo demonstreerde de firma De Groote uit Deinze de mogelijkheden van het nieuw toestel op het kerkplein in Herfelingen. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 16 500 euro.  

Met de splinternieuwe Graco airless wegmarkeringsmachine met zittende operator zal dit jaar nog een groot deel van de 125 km gemeentewegen en van de parkings en speelpleinen belijnd worden. Het gemeentebestuur maakt zich sterk dat de aankoop zich op enkele jaren terugbetaalt. Dit blijkt alleszins uit een marktonderzoek en een vergelijkende kostenanalyse.  
Tot op heden was de technische dienst aangewezen op het manueel schilderen van de straatmarkeringen. Het merendeel van de belijning lag er dan ook sterk  verwaarloosd bij. Om aan het euvel te verhelpen zag het gemeentebestuur zich genoodzaakt over te gaan tot de aankoop van een professioneel verfmachine.
“De nieuwe Graco brengt ook een forse uitsparing op loonkosten met zich mee. Het is een lichte machine met een groot gebruiksgemak en een hoge veiligheidsgarantie”, weet burgemeester Kris Poelaert. “Daarenboven is het toestel uiterst milieuvriendelijk door de beperkte nood aan spoelmiddelen en solventen om de leidingen te reinigen. Ook de lage onderhoudskosten hebben de aankoopbeslissing in de hand gewerkt. De levensduur wordt ingeschat op minstens 20 jaar”.
Voor het praktisch gebruik volgden Jean-Luc Deherder, Patrick Danau en Jurgen Reysens reeds een vormingscursus.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief