EDINGEN - Gewestdag Orde van den Prince werd topper

C21

EDINGEN - Gewestdag Orde van den Prince werd topper

Ovdp_gewestvergadering_-_deschuyffeleer__3_
Voorzitter Leo Camerlynck van De Orde van den Prince afdeling Land van Edingen samen met zijn genodigden voor de jaarlijkse gewestdag - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gewestvergadering_-_deschuyffeleer__6_
Orde van den Prince afdeling Land van Edingen - het bestuur vlnr Patrick De Becker, Leo Camerlynck, Bernard Roobaert, Ludwig Van Den Dries, Chantal Gillebert en Marc Bataille - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gewestvergadering_-_deschuyffeleer__9_
© Deschuyffeleer
 
Ovdp_gewestvergadering_-_deschuyffeleer__33_
Herman Vandormael - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gewestvergadering_-_deschuyffeleer__39_
In de Kapucijnenkerk Sarah Copiaux aan de kwart-vleugel - © Deschuyffeleer
 

De organisatie van de jaarlijkse gewestdag Maas-Samber-Schelde van de Orde van den Prince berustte dit jaar bij de afdeling Land van Edingen. Een tachtigtal Prince-leden, genodigden en sympathisanten tekenden in voor het dagprogramma. In zijn samenstelling telt het gewest naast het Land van Edingen nog de afdelingen Graafschap Namen, Prinsendom en Waals-Brabant.

De Orde van den Prince is een Vlaams-Nederlands genootschap die zich inzet voor de taal en cultuur van de Nederlanden. Het motto van de Orde is Amicitia en Tolerantia. De Orde van den Prince is genoemd naar Willem, de Zwijger, van Oranje die bekend staat om zijn tolerante houding op vlak van godsdienst en taal.
 
Een preuts lentezonnetje met bij wijlen een dreigend wolkendek kon niet verhinderen dat de ontmoetingsdag  in het rustige en fraaie Edingen een absolute topper werd. De plaatsen van afspraak waren het Park van Edingen, het Kapucijnenklooster, het Jonathas-huis en de Sint-Nicolaaskerk.
Een voortreffelijk pianorecital van Sarah Copriau in het unieke decor van het Kapucijnenklooster was een duidelijk voelbaar voorteken dat de dag niet meer stuk kon. Herman Vandormael prees terecht het talent van deze veelbelovende jonge dame.
De gidsen Trudy Battaille, Michel Faucq, Ludwig Van den Dries, Mart Janzegers en Nienke Van den Dries lichtten vlot en leerrijk meer dan een tipje op van de rijke kunst- en cultuursluier van het Henegouwse stadje.
Op zijn beurt deed de 70-koppige Southern Brussels Concertband onder leiding van Yves Treuttens de keurig gerestaureerde paardenstallen van het park op hun vestingen daveren. Zelfs tot diep in het park weerklonken de kopers en de doedelzak die klassiekers brachten als Sambre et Meuse, de Radetzky-Marsch, Amazing Grace en menig toehoorder ontroerden met prachtmelodieën als Highland Cathedral en Le Merle blanc.
Aan de Halte du Miroir werd het Edingse gerstevocht Double Enghien door de tot 150 aanwezigen aangegroeide belangstellenden meer dan gewaardeerd. Gewestpresident Wim Bossaerts (Luik) en toekomstig gewestpresident Peter-Paul Knops-Gerrits (Waver) loofden de organisatoren en meer in het bijzonder een trotse afdelingsvoorzitter Leo Camerlynck voor de prachtige organisatie.
Met een braai,  Zuid-Afrikaans voor een barbecue,  sloten de genodigden in La Chaumière, het clubhuis van de golfclub, de dag af.  Als aandenken aan deze unieke Nederlandstalige culturele activiteit mocht iedereen huiswaarts keren met een lekkere mattentaart.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief