HERNE – Chiro geenszins geviseerd bij politierazzia

C21

HERNE – Chiro geenszins geviseerd bij politierazzia

Chiro_niet_geviseerd_bij_politierazzia
Foto © Deschuyffeleer
 

Tijdens een vergadering op het gemeentehuis streken politie, gemeentebestuur en de Chiroleiding de plooien glad naar aanleiding van de incidenten bij de turbulente politierazzia op de Chiro-fuif in de Katolieke Kring tijdens het kermisweek-end van begin mei.

Bij de politieactie tegen drugs en alcohol om 4u ’s nachts kwam het toen tot harde woorden en wrijvingen tussen de politie en de nog aanwezige jongeren. Twee jongeren waagden het aan wildplassen te doen tegen politievoertuigen. Eén agent werd zelfs met een glas bier overgoten. Uiteindelijk werd er slechts een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen in de gelagzaal van de instelling. Heel wat jongeren bleken op de eigenlijke fuif wel over hun theewater te zijn.
 
Bij de inval werd de organiserende Chiro-afdeling geenszins geviseerd. De grootscheepse controle kwam er mede op vraag van burgemeester Kris Poelaert naar aanleiding van de alsmaar stijgende klachten rond nachtelijke heibel en vandalisme in het centrum. Zowel vanuit het gemeentebestuur als vanuit de politie wilde men dan ook een duidelijk en kordaat signaal geven dat amokmakers en drugsdealers geen vrij spel krijgen in het uitgangsleven in de gemeente.
 
“Wij hadden vastgesteld dat het aantal incidenten en tussenkomsten van de politie in het centrum alsmaar toenam. Vaak bleken het personen uit Edingen en Geraardsbergen te zijn die bij de ongeregelheden betrokken waren. Om die reden was onze actie dan ook broodnodig”, aldus korpschef Marc Hellinckx van de lokale politie Pajottenland.
 
“Al bij al vielen de resultaten van de drugcontrole op de eigenlijke Chirofuif best mee. Er werd slechts één leeg zakje van vermoedelijk marihuana op de vloer gevonden. Wel waren veel fuifgangers klink aangeschoten”, weet de korpschef nog. “Wij hebben dan ook onze diensten aan de Chiroleiding aangeboden om bij de organisatie van hun fuiven te komen tot een betere communicatie en begeleiding en tot het opzetten van preventieve acties tegen overmatig alcoholgebruik voor het geval zij zulks wenselijk achten”.
 
Voor de Chiromensen was de politieinval op hun kermisfuif een totale verrassing. De communicatie tussen de organisatoren van de Chiro en de politie verliep die nacht dan ook zeer stroef. Overigens is inmiddels ook gebleken dat de wildplassers geen binding hebben met de plaatselijke Chiroafdeling.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief