Maurits Van Liedekerke wordt ereburger van HERNE

C21

Maurits Van Liedekerke wordt ereburger van HERNE

Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__22_
Maurits Van Liedekerke wordt ereburger van Herne - Foto's © Deschuyffeleer
 
Naamloos
Fotocollaga © Deschuyffeleer
 
Cultuurfeest_jj_juni_2011-_deschuyffeleer__21_
Foto © Deschuyffeleer
 

Maurits Van Liedekerke kreeg tijdens het jaarlijks cultuurfeest van Herne de oorkonde van ereburgerschap overhandigd. Met de toekenning van deze uitzonderlijke onderscheiding wil de gemeente haar inwoner, woordenkunstenaar en dichter eren omdat hij  de bekendheid, de uitstraling, de naam en de faam van de gemeente aanvult met een extra dimensie. Voor de laatste toekenning van deze titel moet men teruggaan naar Robert Cochez in 1985 en Richard Billiet in 1979.

“Maurits Van Liedekerke als dichter kenmerken, dat is moeilijk”, zegt zijn historicus en dorpsgenoot Herman Vandormael. “Persoonlijik ken ik Maurits als iemand die zeer gevoelig is, maar het op het eerste gezicht niet toont. Zijn dichtbundels zijn dat wel. Zijn verzen zijn modern maar verstaanbaar en geschreven in heel menselijke bewoordingen”.

De 66-jarige Maurits Van Liedekerke is afkomstig van Teralfene maar woont, leeft en werkt thans samen met zijn echtgenote in de Leenstraat. Van 1969 tot 2005 was hij hoofdredacteur  van het weekblad WIJ.  Door toedoen van Julius Ost trad Maurits Van Liedekerke ook toe tot het breeddenkend heemkundig gezelschap van Het Oude Land van Edingen en Omgeving.
 
“Zolang ik mijn medeburgers met mijn gedichten kan verblijden, zolang ze mijn verzen lezen en er even bij stil staan, zal ik dit blijven doen”, kondigt Maurits aan maar “als niemand ze nog wil, dan nog zal ik ze schrijven maar dan nog slechts voor mij alleen”. Tot nu toe werden aan De Champetter in Sint-Pieters-Kapelle en de gemeentelijke bibliotheek Petrus Nagel werken van zijn hand aangebracht. Hel binnenkort maakt Herne overigens ook werk van een gedichtenwandeling. Ook hier zullen dan werken van woordenkunstenaar Maurits Van Liedekerke terug te vinden zijn.   
 
Zijn dankrede besloot de nieuwe ereburger met een citaat naar Herman Van Veen “Alles wat ik weet, weet ik van een ander en alles wat ik laat, laat ik voor een ander. Alles wat ik heb, is alleen een naam en die heb ik van een ander”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief