HERNE – Zonnevliegtuig boven Terlinden

C21

HERNE – Zonnevliegtuig boven Terlinden

Solarvliegtuig_-___deschuyffeleer__10_
Zonnevliegtuig boven Terlinden - Foto's © Deschuyffeleer
 
Solarvliegtuig_-___deschuyffeleer__9_
Wie naar de wolken keek .... © Deschuyffeleer
 
Solarvliegtuig_-___deschuyffeleer__7_
© Deschuyffeleer
 
Solarvliegtuig_-___deschuyffeleer__1_
© Deschuyffeleer
 

In zijn vlucht van Brussels Airport naar het vliegveld Le Bourguet nabij Parijs was de Solar Impulse zaterdagavond omstreeks 19u45 ook duidelijk zichtbaar boven het gehucht Terlinden in Herfelingen. De Solar Impulse is een experimenteel vliegtuig op zonneënergie dat eerder voor zijn eerste vlucht vanuit het Zwitserse Lausanne naar Zaventem kwam overgevlogen.

Het vliegtuig met zijn brede vleugels, dat rond 19u was opgestegen op de luchthaven van Zaventem, kwam uit de richting van Halle gevlogen en richtte zich op het baken van Chièvres. Wat opviel zijn de geringe geluidslast, de spanwijdte van de vleugels en uiteraard de nog geringe snelheid in vergelijking met andere vliegtuigen, zelfs de kleine sportvliegtuigjes.
 
Door technische problemen met het landingsgestel, de ongunstige wind en het wolkendek besliste de piloot evenwel later boven het Franse Bavay, net over de grens, uit veiligheidsoverwegingen rechtsomkeer te maken naar Zaventem. Het toestel landde er veilig en wel omstreeks middernacht.
 
Het was overigens ook reeds duidelijk zichtbaar boven Terlinden dat de piloot geregeld zijn koersrichting diende bij te sturen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief