HERNE - Anne Herickx van Fundance gaat naar de States

C21

HERNE - Anne Herickx van Fundance gaat naar de States

Anne_herickx_zumba_jammer__4_
Anne Herickx (Fundance) gaat naar de States - Foto's © Deschuyffeleer
 
Anne_herickx_zumba_jammer__8_
Anne Herickx en haar Zumba Toning- groep - © Deschuyffeleer
 
Anne_herickx_zumba_jammer__6_
Foto © Deschuyffeleer
 

Anne Herickx van Fundance mag zich opmaken voor een stapje hoger op de zumbaladder. Als enige uit de Benelux werd ze zopas door het Zumba Home Office geselecteerd als zumba jammer (ZJ). Begin juli mag zij dan ook voor de hogere zumba-opleiding naar Orlando - Florida - U.S.A. en meteen ook naar de Zumba Instructor Convention waarop zo’n 5 à 6000 genodigden worden verwacht. Bij haar terugkeer uit de States mag zij dan jamsessies geven aan andere instructeurs.

Een zumba jammer is een deskundige in de zumbachoreografie die andere zumba-instructeurs inspireert en die er over waakt dat de zumbaregels perfect worden overgedragen en gerespecteerd. Tevens moeten die jammers zorgen voor de uniformiteit op wereldvlak.   
Zumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten een diploma behalen en een licentie aanschaffen om lessen met de naam zumba te mogen geven. Zumba is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. De lading dekt ook Afrikaanse dans, Broadway, Bollywood en nog tal van andere dansstijlen. Zumba is het hipste en snelst groeiende fitnessprogramma wereldwijd. Zumba betekent letterlijk snel bewegen en plezier hebben.
Anne is geen nieuwkomer in de danswereld. Samen met haar geesteskind Fundance met thuisbasis de sporthal de Hernekouter zette ze in het verleden reeds tal van knappe prestaties neer. Met het binnenhalen van de selectie voor Orlando gaat overigens ook één van haar dromen in vervulling.
Vanaf september voorziet Anne dan ook in splinternieuwe jamsessies. “Omdat ik het bestaande Fundance-programma goed vind en het niet wil overhoop halen, plan ik deze jamsessies tijdens het weekend”, zegt de zielsgelukkige zumba-jammer in spe. Meer info op www.fundance.be.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief