HERNE - Met Reni en Martine op weg naar Compostella

C21

HERNE - Met Reni en Martine op weg naar Compostella

Coompostella_2011_reni_en_martine
Met Reni en Martine op weg naar Compostella - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc02070
Naar Compostella - © Deschuyffeleer
 
Dscn1853
Te volgen via www.opwegnaarcompostella.blogspot.com - © Deschuyffeleer
 

Begin toekomende maand fietsen Reni Thienpondt uit de Aerebeek en Marine Ferdinand uit de Broekstraat vanuit het Groene Kwadrant dwars door Frankrijk naar het Spaans bedevaartsoord Santiago de Compostella. Als alles volgens plan verloopt moet de trip van nagenoeg 2 210 km er in 35 dagen opzitten.

Begin dit jaar rijpte bij de sportieve vriendinnen de idee van een pelgrimstocht naar Compostella. Al snel werd de keuze gemaakt voor de fiets als verplaatsingsmiddel. “Zo begonnen wij ons reeds vanaf februari stilaan voor te bereiden voor het grote vertrek. Onze conditie scherpten wij aan met joggen en alsmaar langere fietstochten”, proesten de sportieve dames het unisono uit. Ook fietst schooldirectrice Reni sindsdien iedere dag naar haar school in Herfelingen.
 
“Wij nemen ons voor iedere dag met onze trekfietsen met aanhangwagentje zo’n 70 km af te leggen. Het wordt overigens een very low budget trip. Zo voorzien wij grotendeels in onze eigen behoeften”, klinkt het vastbesloten uit de mond van Reni en Martine. “Zo slapen wij in tentjes op campings en koken wij zelf ons eetpotje met plaatselijke producten”.
 
Overigens wordt de ganse tocht door de 57-jarige dames volledig autonoom afgehandeld. Slechts één keer is op de reisweg een ontmoeting gepland met Bruno, de partner van Reni. Hij is dan beroepshalve in de buurt aanwezig.  
 
Enigszins gespannen en onzeker worden de sportieve dames wel wanneer het over de technische aspecten van hun fietstocht gaat. Beiden zijn alles behalve technisch onderlegd. “Een snelcursus onderhouden en herstellen van fietsen en hoe gps-en is dan ook nog broodnodig”, maakt de praatgrage zelfstandige verpleegster Martine zich alsnog kopzorgen.
 
De  tocht kan gevolgd worden op www.opwegnaarcompostella.blogspot.com . De avontuurlijk aangelegde dames worden in Herne uitgewuifd op zaterdag 2 juli om 7u op het adres van Reni. De eerste dag brengt de bedevaarsters via Avesnes-sur-Helpe naar Floyon.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief