HERNE - Eerste Jartazi Run een schot in de roos

C21

HERNE - Eerste Jartazi Run een schot in de roos

Eerste_jartazirun_herne_-__deschuyffeleer__17_
Eerste Jartazi Run is meteen schot in de roos - Foto's © Deschuyffeleer
 
Podium_11_km
Podium 11 km - © Deschuyffeleer
 
Ppodium_6_km_-___deschuyffeleer
Podium 6 km - > Deschuyffeleer
 
Eerste_jartazirun_herne_-__deschuyffeleer__18_
Wim Blaton - © Deschuyffeleer
 
Eerste_jartazirun_herne_-__deschuyffeleer__14_
Voor iedereen een gratis T-shirt - © Deschuyffeleer
 
Eerste_jartazirun_herne_-__deschuyffeleer__8_
Kidspodium © Deschuyffeleer
 
Eerste_jartazirun_herne_-__deschuyffeleer__2_
Foto © Deschuyffeleer
 

Daar waar Pajottenland Sportief vorig jaar nog hoofdzakelijk het accent legde op het wielrennen met de Grote Prijs Jartazi als uithangbord, spitst de club zich dit jaar vooral toe op het lopen.  De eerste organisatie van de Jartazi Run was met een deelnemersveld van 140 sportievelingen dan ook meteen een schot in de roos.

Het was vorig jaar dat Pajottenland Sportief boven de doopvont werd gehouden als overkoepelende benaming voor het drieluik Terheyde cycling, running en duathlon. Zo telt het runningteam een vijftiental fervente recreatieve joggers. Iedere deelnemer werd getrakteerd op een gratis blauw-wit Jartazi-T-shirt.
De organisatie onder de leiding van Wim Blaton was voor het jonge Jartazi-team ook deze keer een ware uitdaging. Onder de 125 volwassen deelnemers vielen inschrijvingen te noteren uit alle omliggende gemeenten en  bovendien ook uit Aalst, Geraardsbergen, St-Pieters-Leeuw, Heldergem, Lennik, Halle, Liedekerke, Kluisbergen en Beersel. Ook Jean-Luc Deherder had met zijn jongste uitgave van Start to run heel wat joggers uit Herne voor de run weten warm te maken. Voor menigeen onder hen was het dan ook de eerste keer dat zij aan een run of jogging deelnamen.
“Een mooi parcours, een afwisselend en prachtig landschap, een prima bevoorrading en een puike organisatie” zijn slechts een paar bemerkingen onder de joggers aan het adres van de organisatoren.
Op de 6 km was de eerste plaats weggelegd voor Geert Beeckman uit Pepingen. Hij had juist geteld 20 minuten nodig om de finish te bereiken. De tweede plaats was voor Wim Blaton van Pajottenland Sportief zelf en het brons ging van Sam Opsommer uit Kluisbergen. Erika Haenen uit Buizingen was 17de en meteen ook de eerste vrouw. Zij klokte af op 26’30”.
Over de 11 km was het podium voor Berghmans Dieter met een ronde 38’, Alain Geerts en Ronny Michiel vervolledigden het podium. Na één ronde had dit trio samen met Peter De Petter reeds een voorsprong van 25 sec opgebouwd op de eerste achtervolger Benjamin Braem. Hier was Deschoolmeester Lieve de eerste vrouw.
Voor iedere deelnemer had de organisator een T-shirt veil.  De eigenlijke run werd voorafgegaan door een kidsrun waarbij deelnemen uiteraard veel belangrijker was dan winnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief