HERNE – St-Felix wandelt doorheen het Groene Kwadrant

C21

HERNE – St-Felix wandelt doorheen het Groene Kwadrant

Dorpswandeling__96_
Residenten en begeleiders genoten met volle teugen van de wandeling doorheen het Groene Kwadrant - Foto's © St-Felix
 
Dorpswandeling__10_
© St-Felix
 
Dorpswandeling__79_
© St-Felix
 
Dorpswandeling__137_
© St-Felix
 
Dorpswandeling__146_
Een laatste halte in De Egelantier voor koffie en gebak - © St-Felix
 

Samen met enkele enthousiaste familieleden en vrijwilligers trokken de animatoren van het woonzorgcentrum St-Felix met een groep bewoners langs een paar idyllische plekjes in de gemeente. Mede door het zomerse weer en door de hoge leeftijd en de beperkte mobiliteit van de residenten was aangepast vervoer voorzien.

“Onze bewoners zien een daguitstap met de bus niet meer zozeer zitten”, zegt Marc Van Nieuwenhove, directeur bewonerszorg. “Als alternatief plannen wij in de verlofperiode dan een zomerwandeling met rolstoelen in de onmiddellijke omgeving. Alle hulp hierbij van familieleden en vrijwilligers is uiteraard zeer welgekomen”.
 
Frans Allebosch was de gids met dienst. Zo wist hij het ganse gezelschap te verrassen met een tocht doorheen het centrum van het Groene Kwadrant langs de Mark, de Rendries en de Scherpstraat. Op het einde werd verkoeling gezocht in taverne-restaurant De Egelantier. Hier was het eerst genieten van een frisse pint en later van een heerlijk stuk taart met koffie.
 
Eens de begeleiders terug op krachten waren de residenten, moe maar voldaan, er als de kippen bij om hen aan te porren de vertrouwde omgeving van het woonzorgcentrum opnieuw op te zoeken.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief