HERNE - HERNIA-tentoonstelling “Vrijheid - bouwsteen van kunst”

C21

HERNE - HERNIA-tentoonstelling “Vrijheid - bouwsteen van kunst”

Dsc04394
Hernia-tentoonstelling met werken van: Jacqueline Brulard, André Bruylandt, Julien Cochez, Nestor Driscart, Amaat Hullebroeck, Hilde Maton, Frank Nevens, Kobe Nevens, Roger Schrije, Carine Stroobant, Ghislaine Van Diest, Jef Van Diest, Luc Van Ruysevelt, Nancy Van Wichelen en Lutgard Vanderplas - Foto's © Deschuyffeleer
 
Expositei_hernia_collage_deschuyffeleer
Een greep uit de tentoonsgestelde werken - © Deschuyffeleer
 
Hernia_tentoonstelling_collage_2_deschuyffeleer
Urbain Deblander, voorzitter Hernia en Rik Van Damme, kunsthistoricus - © Deschuyffeleer
 
Dsc04383
© Deschuyffeleer
 
Dsc04389
© Deschuyffeleer
 
Dsc04397
© Deschuyffeleer
 
Dsc04395
De jonge getalenteerde fotograaf Kobe Nevens - © Deschuyffeleer
 
Dsc04398
Voorzitter Deblander, de familie Corron, burgemeester Kris Poelaert en de gemeenteraadsleden - © Deschuyffeleer
 

Zondag 28 augustus en het weekend van 3 en 4 september is het Hof ten Driesch, een gerestaureerde gesloten hoeve uit de XIX eeuw aan de Rendries, met de tentoonstelling “Vrijheid, bouwsteen van kunst” de trefplaats van kunstlievend Pajottenland. Ook dit jaar neemt de culturele vereniging Hernia zich voor om met het evenement de gemeente Herne ver buiten haar grenzen meer bekendheid en uitstraling te bezorgen. De expositie is overigens reeds de 11de in de rij.

In het prachtig decor exposeren 15 hobbykunstenaars  er een brede waaier aan foto’s, beeldhouwwerken, aquarels, tekeningen, olieverfwerken en pastels. Het was overigens onder veel belangstelling dat voorzitter Urbain Deblander en de Geraardsbergse kunsthistoricus  Rik Van Damme de tentoonstelling mochten inleiden.
Met de expositie willen de cultuurraad en het gemeentebestuur zowel het artistieke als het socio-culturele gebeuren in de gemeente ondersteunen en stimuleren. Ook beogen zij zo de lokale hobby-kunstenaars samen te brengen en tevens het publiek kennis te laten maken met het plaatselijk en regionaal kunsttalent.
Een welgemeend dankwoord was uiteraard weggelegd voor alle medewerkers en voor de familie Corron die de locatie voor de tentoonstelling ter beschikking stelde. Ook het gemeentebestuur mocht in de bloemen delen. In het kader van de viering van 800 jaar Herne zorgde het voor de logistieke steun en het aperitief.
Zowel de Hernia-voorzitter als kunsthistoricus Rik Van Damme hadden het tijdens hun inleiding over de ‘Vrijheid’ als hoogste goed. “Zowel op politiek, religieus, economisch, moreel en esthetisch vlak schept vrijheid de voorwaarden tot persoonlijke en sociale ontplooiing en evenwicht. Kunst verheft de mens”, aldus  voorzitter Urbain Deblander.
Ook jeugdige kunstenaars zijn welkom bij Hernia. Zo exposeren zowel vader Frank als zoon Kobe Nevens. Beiden zijn fotografen. Kobe wil het vooral het dierenrijk kunstig op de gevoelige plaat vastleggen. Met zijn nagenoeg 14 jaar droomt hij er van om ooit bioloog/fotograaf te worden. “Ik ben nu van nature echt niet van het heel kalme type”, zegt Kobe, “maar om al was het maar een mus te fotograferen heb ik een engelengeduld”.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens voornoemde dagen van 14 tot 18u.
De tentoongestelde werken zijn van de hand van Jacqueline Brulard, André Bruylandt, Julien Cochez, Nestor Driscart, Amaat Hullebroeck, Hilde Maton, Frank Nevens, Kobe Nevens, Roger Schrije, Carine Stroobant, Ghislaine Van Diest, Jef  Van Diest, Luc Van Ruysevelt, Nancy Van Wichelen en Lutgard Vanderplas.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief