EDINGEN - Nieuwe thuis voor Jocadis in het NMBS-station

C21

EDINGEN - Nieuwe thuis voor Jocadis in het NMBS-station

Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__30_
Zaakvoerder Jacadis André Witmeur en zijn echtgenote Simonne - Foto's © Deschuyffeleer
 
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__18_
© Deschuyffeleer
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__23_
© Desdchuyffeleer
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__17_
© Deschuyffeleer
 
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__19_
Het was voor de aanwezigen bijzonder aangenaam niet alleen te mogen genieten van smakelijke hapjes en pittige drankjes ... © Deschuyffeleeer
 
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__26_
© Deschuyffeleer
 
Jocadis-_stoomtreien_edingen_nmbs-station_-_deschuyffeleer__7_
De historische Pruisische P8-stoomtrein, in België geïmmatriculeerd als de 64.169 - © Deschuyffeleer
 

Jocadis, een handelszaak gespecialiseerd in modelspoor, miniatuurtreinen en -trams huist voortaan op de eerste verdieping van het NMBS-station. Voorheen was de winkel gevestigd in een pand in de Brusselstraat. De opening in het toch wel unieke kader werd bijgewoond door talrijke klanten en belangstellenden in alle merken van modeltreinen en hun toebehoren.   

Zaakvoerder André Witmeur is dan ook een gelukkig man. Hij wist van zijn hobby zijn beroep te maken. “Van kindsbeen af ben ik bezeten van treinen”, vertelt hij bijzonder enthousiast. “Al jaren dromen mijn vrouw en ik er van een aantrekkelijke zaak met een ruim aanbod te kunnen uitbouwen, gespecialiseerd in modelbouw rond alles dat te maken heeft met treinen en stations.  Nu dat de mogelijkheid zich aanbood een winkel te openen in een echt treinstation heb ik dan ook geen minuut geaarzeld. Samen met zijn echtgenote Simonne en twee van hun kinderen Christian en Didier vormt hij het kloppend hart van Jocadis.
De locatie van de handelszaak is wel unicum. “Wat kan een treinfanaat nog meer wensen dan zijn zaak te kunnen uitbaten gelegen in een echt station?”, geeft hij goedlachs mee. Jocadis is overigens niet alleen een verkoopcentrum. Ook worden er exclusieve modellen in eigen ontwerp alsook Belgisch decormateriaal op schaal HO (spoorwijdte 16,5 mm)  en HOm (spoorwijdte 12 mm) ontwikkeld. Eens het ontwerp op punt, worden fabrikanten aangezocht voor het vervaardigen van de onderdelen die vervolgens in Edingen worden gemonteerd tot een volwaardig eindproduct.
De familie Witmeur is ook in het buitenland wel bekend. Zo is er ook verkoop via het internet. “De meeste klanten”, vertelt André, “komen uit Duitsland, Engeland en Japan”.
Het was voor de aanwezigen bijzonder aangenaam niet alleen te mogen genieten van smakelijke hapjes en pittige drankjes maar ook van een uitzonderlijke gast. Zo hield immers ook de historische Pruisische P8-stoomtrein, in België geïmmatriculeerd als de 64 169, een halte in het station. Die trein was vanuit Brussel op weg was naar de regio Oudenaarde-Ronse voor de viering van ‘150 jaar Spoorwegen tussen Ronse en Oudenaarde’.
Meer informatie over Jocadis is terug te vinden op www.jocadis.com
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2011
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief