HERNE - Buurtfeest in de Brikstraat

C21

HERNE - Buurtfeest in de Brikstraat

Buurtfeest_sep_2011_brikstraat_-_deschuyffeleer__10_
Buurtfeest Brikstraat Sint-Pieters-Kapelle - Foto's © Deschuyffeleer
 
Buurtfeest_sep_2011_brikstraat_-_deschuyffeleer__4_
Hilde De Coninck samen met Dominique, Luc, Bernard, Parijke, Edwin, Josette, en BernardDe Brabanter - © Deschuyffeleer
 
Buurtfeest_sep_2011_brikstraat_-_deschuyffeleer__5_
Om duidelijk te maken wie iedereen was had Bernard De Brabanter er zelfs een straatschema bij bedacht met vermelding wie waar terug te vinden was © Deschuyffeleer
 
Buurtfeest_sep_2011_brikstraat_-_deschuyffeleer__8_
De deelnemers waren verzocht wat eetbaars mee te brengen © Deschuyffeleer
 
Buurtfeest_sep_2011_brikstraat_-_deschuyffeleer__11_
Kiezen was moeilijk.... © Deschuyffeleer
 

Nu al voor de derde keer troffen de bewoners van de Brikstraat in Sint-Pieters-Kapelle elkaar voor een gezellig buurtfeest. De allereerste editie kwam er door een initiatief van Dominique Bosmans in haar betrachting de buurtbewoners nader tot elkaar te brengen. Zij zette toen de deuren van haar woning wijd open voor de gasten. Sinds vorig jaar gebruikt het gezelschap de pastorie als trefpunt. 

Nagenoeg 50 buurtbewoners meldden zich aan voor het feest. Zowel jong als oud had het naar zijn zin want alles was tot in de puntjes voorbereid. Om duidelijk te maken wie iedereen was had Bernard De Brabanter er zelfs een straatschema bij bedacht met vermelding wie waar terug te vinden was.
De deelnemers waren verzocht wat eetbaars mee te brengen. Zo was ook Tania Stadsbader van de partij. Haar culinaire kennis vertaalde zich in een paar quiches op basis van Pajotterkaas. “De Pajotter”, vertelde zij, “is voor elke Brusselse allochtoon een welgekende kaas maar miskend in het Pajottenland”. Tania, de streekmanager van Pajottenland+, plant alleszins de komende buurtfeesten te voorzien van een groter assortiment aan streekeigen producten.
Volgens de aanwezigen was ook dit derde straatfeest een voltreffer. Allen gaven elkaar al afspraak begin januari voor een heilvolle nieuwjaarsdrink.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief