HERNE - Dag van de Toekomst met Eco-Live

C21

HERNE - Dag van de Toekomst met Eco-Live

Dag_ven_de_toekomst_dominicanessen_2011_-_deschuyffeleer__6_
Schepen Jean-Marie Dierickx op de stand van vzw Dorp - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_1
vzw De Mark promoot fruit van hoogstammen - © Deschuyffeleer
 
Collage_2
Breigarens: mohair, Alpacawol, Schapenwol, zijde en op basis van hennep - © Deschuyffeleer
 
Dag_ven_de_toekomst_dominicanessen_2011_-_deschuyffeleer__14_
De gemeentelijke infostand met tekst en uitleg over premies en alternatieve energiebronnen - Carina Van de Velde en Heleen Lambrechts - © Deschuyffeleer
 
Dag_ven_de_toekomst_dominicanessen_2011_-_deschuyffeleer__11_
Greg Van Wynendaele promoot het gebruk van de Soda Stream (apparaat dat op basis van kraantjeswater spuitwater en andere frisdranken kan maken)- © Deschuyffeleer
 
Dag_ven_de_toekomst_dominicanessen_2011_-_deschuyffeleer__15_
Eco-Live - © Deschuyffeleer
 
Dag_ven_de_toekomst_dominicanessen_2011_-_deschuyffeleer__16_
© Deschuyffeleer
 

Om haar inwoners bewust te maken van de alsmaar groeiende mogelijkheden om aan de milieuproblematiek te verhelpen, zette het gemeentebestuur met burgemeester Kris Poelaert in samenwerking met de vzw Eco-Live een interactieve ecologische beurs op in het thans gemeentelijk Dominicanessenklooster. Zo kregen de talrijk opgekomen bezoekers er de kans uitgebreid kennis te maken met de lokale en regionale handelaars, actief in de verschillende groene vakgebieden. 

De beurs was dan ook de trefplaats voor allerlei infostands over ecologische en duurzame producten en realisaties. Hierbij werd van alle kanten benadrukt dat ecologisch geenszins gelijkstaat met minder comfort en kwaliteit. 
Eco-Live ijvert er voor om degelijke informatie te verspreiden over bekende en minder bekende ecologische producten. De organisatie belicht dan ook graag vier hoofdaspecten met een bijzondere invloed op de duurzaamheid. Zo zijn hoe de mensen bouwen en wonen, hoe zij zich verplaatsen en hoe zij consumeren van groot belang.
“We gaan bewust zo breed mogelijk in ons aanbod. Van ecologische gadgets tot milieuvriendelijke wagens over advies bij het duurzaam (ver)bouwen van de woning. We stellen vast dat die markten zich voortdurend heruitvinden en steeds groenere paden bewandelen. Het zijn juist die nieuwe producten die we de mensen willen tonen”, zegt Jens De Smet van Eco-live.
“Duurzaamheid is uiterst belangrijk geworden om toch nog een zo groot mogelijke levenskwaliteit te garanderen voor de toekomstige generaties”, aldus milieuschepen Jean-Marie Dierickx. “Daarom moeten we zuinig omspringen met de grondstoffen en de energiebronnen en ons leefmilieu gezond houden”.
Naast het bezoek aan de beurs was het voor de belangstellenden ook een uitgelezen kans om de mogelijkheden van het Dominicanessenklooster te ontdekken. Allicht gaat het in de toekomst een sterke uitbreiding van zijn nieuwe socio-culturele functie tegemoet. En in het kader van Open Monumentendag werd een dubbeldekker ingelegd om met Urbain De Blander als gids alsnog kennis te maken met de meest attractieve en typische plekjes van het Groene Kwadrant van Herne.
Zij namen deel aan de beurs
PEFC, Velt Gooik, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid, BioForum Vlaanderen, Mamas&kindjes, Pastec, Florian Paint, Eco-lana, Hebalana, Pajottenlander, NETCAD - domotica, Pluviem, JNM, Bioboeren, vzw dorp, woonwinkel Pajottenland, Artemesia, E-mobility, Eandis, De Mark vzw, Info Herne
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief