HERNE - Met dubbeldekker op ontdekkingstocht doorheen het Groene Kwadrant

C21

HERNE - Met dubbeldekker op ontdekkingstocht doorheen het Groene Kwadrant

Sitedeeing_in_het_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__3_
Carina Van de Velde - co-organisatrice - Foto's © Deschuyffeleer
 
Sitedeeing_in_het_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__1_
Urbain De Blander, Hernekenner bij uitstek mocht zijn ritgenoten wegwijs maken in de geschiedenis en het rijk patrimonium van zowel Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Sitedeeing_in_het_groene_kwadrant_-_deschuyffeleer__2_
Alleen de zon bleek de grote afwezige. Dat maakte dat het dak van de cabrio-dubbeldekker wijselijk goed gesloten bleef - © Deschuyffeleer
 
Collage_deschuyffeleer
Gezien op de toeristische route ... © Deschuyffeleer
 

Door de grote belangstelling en mede naar aanleiding van het feestjaar ‘800 jaar Herne’ bood het gemeentebestuur alle inwoners en andere nieuwsgierigen de kans een toeristische trip te maken doorheen het Groene Kwadrant met een dubbeldekbus. Een 200-tal geïnteresseerden hadden dan ook 3 euro veil voor een leerrijke rondrit.

Ieder jaar wordt aan de nieuwe inwoners de kans geboden om van uit een dubbeldekker kennis te maken met hun nieuwe leefomgeving. Omdat ook niet-nieuwe inwoners in zulk een toeristisch trip belangstelling bleken te stellen werd beslist om hen die kans niet te ontnemen.
Openmonumentendag bleek dan ook het ideale tijdstip te zijn om zulks te organiseren. Als vertrek en eindpunt werd gekozen voor het Dominicanessenklooster waar tevens ‘De dag van de Toekomst’ doorging.
Urbain De Blander, Hernekenner bij uitstek en tevens voorzitter van het Gemeentelijk Studiegenootschap Hernse Kartuis, mocht tot drie keer toe zijn ritgenoten wegwijs maken in de geschiedenis en het rijk patrimonium van zowel Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Kokejane.
Alleen de zon bleek de grote afwezige. Dat maakte dat het dak van de cabrio-dubbeldekker wijselijk goed gesloten bleef.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief