HERNE- Smalle voetpaden

C21

HERNE- Smalle voetpaden

Dsc04909
Zicht trechter aan het gemeentehuis - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc04907
© Deschuyffeleer
 
Tijdens de gemeenteraad kaartte de Open VLD-oppositie bij monde van fractieleider Nestor Cochez de problemen rond de te smalle voetpaden in het centrum aan ter hoogte van restaurant-feestzaal De Egelantier en de AXA-bank. Vooral rolstoelgebruikers, personen met kinderkoetsen en oude mensen die een armsteun nodig hebben zijn er verplicht op de rijbaan te stappen. Ook bieden de voetpaden helemaal geen bescherming voor heel jonge kinderen.
 
“Als mogelijke oplossing zien wij het versmallen van de rijweg tot één rijvak met een aangepaste voorrangsregeling hetzij met verkeersborden hetzij met verkeerslichten”, aldus Nestor Cochez. Burgemeester Kris Poelaert vond oplossingen niet zo evident : “Het in- en uitrijden van de Grotestraat moet alleszins mogelijk blijven, de bussen van De Lijn moeten er kunnen blijven doorrijden en het versmallen van de rijbaan met een voorrangsregeling zal allicht ook opstoppingen doen ontstaan”.
 
De burgemeester gaf nog mee dat best een studiebureau wordt belast met het uitwerken van mogelijke oplossingen. Ook zouden dan in de volgende legislatuur de nodige budgetten kunnen voorzien worden. De Open VLD-oppositie toonde zich uiteindelijk tevreden dat er nu toch een aanzet wordt gegeven tot de aanpak van de verkeersonveilige toestand.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief