HERNE – Openstraatdag in Herfelingen

C21

HERNE – Openstraatdag in Herfelingen

Plosjvroa_en_wereldbollen_in_herfelingen__2_
Wereldbollen/Openstraatdag in Herfelingen kent minder groot dan de voorgaande jaren - Foto's © Deschuyffeleer
 
Plosjvroa_en_wereldbollen_in_herfelingen__3_
WOSH (werkgroep ontwikkelingssamenwerking Herne) - © Deschuyffeleer
 
Plosjvroa_en_wereldbollen_in_herfelingen__6_
Honing- en fruitstand van Frans Vandenbossche - © Deschuyffeleer
 
Plosjvroa_en_wereldbollen_in_herfelingen__5_
© Deschuyffeleer
 

In het kader van Openstraatdag werd het Herfelings kerkplein rond de nog steeds torenloze St-Niklaaskerk verkeersvrij gemaakt. De Pajotse 11.11.11.-comités pikten gretig in op het initiatief en plantten ook het lokaal trefpunt voor hun actie Wereldbollen aldaar in.

Grauwe kille wolkenslierten en enkele fikse regenbuien maakten dat de organisatie moeilijk op gang schoot. De opkomst was alleszins minder groot dan de voorgaande jaren. Zo wisten ook de fiets- en wandeltochten slechts hier en daar enkele zeldzame sportievelingen tot deelname te verleiden. De pret bleef dan ook ondermaats.
 
Met rommelmarkten voor groot en klein, een streekproductenmarkt en allerlei animatie bood het programma nochtans een waaier aan mogelijkheden. Enkel de welbekende honingstand van Frans Vandenbossche bleek in de smaak van de bezoekers te vallen en wist dan ook de kassa te doen rinkelen. De gitaarfolkgroep Cousin, de countrygroep Enerj’ane, en de funkgroep Wallion deden hun best om wat schwung in de zaak te brengen. Van een groot succes was echter geen sprake.
 
In de rand zorgde de mobiele fruitpers van Thijs Tanghe uit het Brugse op aangeven van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën er voor dat er meer dan 2000 kg fruit, hoofdzakelijk appels, geperst werden voor het aanmaken van eigen fruitsappen door amateurtelers van hoogstamfruit uit de streek.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief